Μοναδική λύση τα ετήσια προγράμματα στον κλάδο υγείας

Η μετάβαση των ασφαλιστικών καλύψεων στη λογική των ετησίων προγραμμάτων, αντί των μακροπροθέσμων, αποτελεί σήμερα μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των διαρκώς εξελισσομένων αναγκών φροντίδας της υγείας, αλλά και των συνεχώς μεταβαλλομένων συνθηκών στον χώρο των υπηρεσιών υγείας. 

Θα έλεγα – όσο και αν αυτό ακούγεται αντιφατικό- ότι τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια εξυπηρετούν τη διαχρονικότητα της ασφάλισης, καθώς διευκολύνουν την προσαρμογή των καλύψεων στις εκάστοτε εξελίξεις. 

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις μιας ημέρας, που σήμερα πραγματοποιούνται όλο και πιο συχνά, δεν καλύπτονται από τα παλαιότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Θεραπείες που περιορίζονταν στη χειρουργική επέμβαση, πλέον έχουν επεκταθεί και στην αποκατάσταση. Και βέβαια, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το κόστος νοσηλείας που έχει μεταβληθεί, όπως έχει αλλάξει και ο τρόπος αξιολόγησης και διαχείρισης του κόστους.

Τα ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, για τους παραπάνω λόγους, αποτελούν διεθνώς σύγχρονη ασφαλιστική πρακτική και αποδεικνύονται πολύ πιο οικονομικά για τον καταναλωτή από τα αντίστοιχα ισόβια. Αυτή η στροφή γίνεται σήμερα περισσότερο άμεση και επίκαιρη λόγω της επικειμένης εφαρμογής της Solvency II και με δεδομένο ότι τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια έχουν λιγότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις εταιρείες από τα ισόβια. 

Η Interamerican έχει στραφεί στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια με γνώμονα τον συνδυασμό υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας και προσιτού κόστους, προς όφελος του καταναλωτή».

Τα τελευταία δύο χρόνια η Interamerican διαθέτει, παράλληλα με τα μακράς διαρκείας, και ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια υγείας με αξιοσημείωτη ανταπόκριση ζήτησης από τους ασφαλιζόμενους. Πέρα από την εγγύηση της διαχρονικότητας που υποστηρίζει η εταιρεία σε αυτού του είδους τα συμβόλαια (ασφαλισιμότητα), εξασφαλίζει και προστατεύει τον κάθε ασφαλισμένο με ετησίως ανανεούμενο συμβόλαιο από εξατομικευμένες παρεμβάσεις. Δηλαδή, οι προσαρμογές των καλύψεων στην ανανέωση επιτρέπονται μόνο στο σύνολο του χαρτοφυλακίου των πελατών για κάθε ετησίως ανανεούμενο πρόγραμμα, ενώ παρέχεται επιπλέον σε κάθε ασφαλισμένο η δυνατότητα της μετατροπής της ασφάλειας σε ισόβιας διάρκειας μετά από διαδοχικές ανανεώσεις 10 ετών.
 
Τα προγράμματα που η Interamerican διαθέτει στην αγορά ως ετησίως ανανεούμενα είναι δύο: το Medisystem Smart & Fit και το Medisystem Smart & Active και χαρακτηρίζονται από την μοναδικότητα των ολοκληρωμένων υπηρεσιών του Συστήματος Υγείας Medisystem, που η εταιρεία έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια. Το Medisystem περιλαμβάνει πανελλαδικό δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων, δίκτυο χειρουργών – ειδικών συνεργατών, δίκτυο συνεργαζομένων διαγνωστικών κέντρων, νοσηλευτήρια και τη «Γραμμή Υγείας 1010» – Άμεση Ιατρική Βοήθεια Interamerican, καλύπτοντας ανάγκες υγείας σε κάθε βαθμίδα – από την πρόληψη και τη διάγνωση μέχρι τη νοσηλεία.
 
Medisystem Smart & Fit

Πρόκειται για ένα απλό αλλά ποιοτικό πρόγραμμα για όσους ξεκινούν την ασφάλιση υγείας με κόστος μειωμένο έως και 15% σε σχέση με το ισόβιο Fit, το οποίο μειώνεται ανάλογα με το απαλλασσόμενο ποσόν. Καλύπτει δέκα επισκέψεις σε ιατρούς του δικτύου ετησίως, δύο επιπλέον επισκέψεις για δεύτερη γνώμη χειρουργού, απεριόριστες ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και πλήρες checkup. Επίσης, καλύπτει έξοδα νοσηλείας με ανώτατο όριο 400.000 ευρώ ετησίως με απαλασσόμενο ποσόν που επιλέγει ο ασφαλιζόμενος και ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου, με οικονομικό κίνητρο για χρήση και άλλου φορέα ασφάλισης συμπληρωματικά. Ο έλεγχος ασφαλισιμότητας γίνεται μόνο μια φορά.
 
Medisystem Smart & Active

Παρέχει ευρύτερη κάλυψη, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και κόστος μειωμένο έως και 20% σε σχέση με το ισόβιο Active, με ανώτατο όριο απαλλασσομένου ποσού τις 5.000 ευρώ. Το MEDISYSTEM Smart & Active καλύπτει 15 επισκέψεις ετησίως σε ιατρούς του δικτύου, ενώ θέτει ως ανώτατο όριο κάλυψης εξόδων νοσηλείας τα 500.000 ευρώ ετησίως.