Swiss Re: Κατά των μέτρων μετανάστευσης

Της Ελενας Ερμείδου

Κατά των αυστηρών προτάσεων και περιοριστικών μέτρων μετανάστευσης τάσσεται η Swiss Re.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της Ελβετικής Αντασφαλιστικής, Christian Mumenthaler στην εφημερίδα Handelszeitung, τονίζει ότι η Swiss Re αντιτίθενται των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό και έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην χώρα.

Ο λόγος εξήγησε γιατί τα μέτρα αυτά είναι αντίθετα με τις παγκόσμιες προοπτικές του κλάδου.

Αυτό γιατί η Ελβετία θα θέσει διαδικασία ψηφοφορίας για μία δέσμη μέτρων τα οποία, εφαρμόζοντας τα θα θέσουν σοβαρούς περιορισμούς ή ακόμα θα μπορούσαν να τερματίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ της Ελβετίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σχολιαστές και επικριτές των μέτρων αυτών δηλώνουν ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον διαχωρισμό μεταξύ Ελβετίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο CEO της Swiss Re, τασσόμενος κατά των μέτρων,  διευκρινίζει πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τις αρχές της  αντασφαλιστικής.

Κατά των μέτρων  και των νέων κανόνων μετανάστευσης έχει τοποθετηθεί και η Ελβετική Εμπορική Ενωση, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έλλειψη εξειδικευμένου εργασιακού δυναμικού. Παράλληλα θα μπορούσαν να ανακύψουν σοβαρά ζητήματα με επιχειρήσεις διασυνοριακού χαρακτήρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*