Tα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα υιοθετούν το Oracle Αcademy

Εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα ενσωματώνουν με ταχείς ρυθμούς το Oracle Academy στα προγράμματά τους, με περισσότερους από 11.500 φοιτητές να επωφελούνται από το κορυφαίο εκπαιδευτικό ΙΤ πρόγραμμα της αγοράς.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, 15 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εισήγαγαν το πρόγραμμα  Advanced Computer Science του Oracle Academy στο πρόγραμμά τους. Οι συμμετέχοντες φοιτητές αναπτύσσουν πρακτική εμπειρία στη χρήση του λογισμικού βάσεων δεδομένων και middleware της Oracle, κερδίζοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς προετοιμάζονται για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας του 21ου αιώνα.

Η σημαντική αυτή ανάπτυξη του προγράμματος στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Oracle Ελλάς με την ΕΔΕΤ ΑΕ – την εταιρεία διαχείρισης του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας (GRNET)- η οποία προσφέρει, μεταξύ άλλων, ΤΠΕ υποδομή καθώς και τη σχετική υποστήριξη στα Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Oracle Academy υποστηρίζει σήμερα περισσότερους από 1 εκατομμύριο φοιτητές σε 93 χώρες.

Σχετικές Δηλώσεις:
• ”Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την επιτυχία αυτής της συνεργασίας με την Oracle,” δήλωσε ο Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος της ΕΔΕΤ. “Παρέχοντας στα Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τους πολύτιμους πόρους που προσφέρει το Oracle Academy, προσφέρουμε τους φοιτητές μας γνώσεις και τεχνολογικές δεξιότητες απαραίτητες στο εργατικό δυναμικό του 21ου  αιώνα».

• “Η Oracle έχει δεσμευτεί στην προετοιματία των φοιτητών για επιτυχία στον 21ο αιώνα,” σχολίασε ο Αντώνης Μονοκρούσος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Ελλάς. “Συμμετέχοντας στο Oracle Academy, χιλιάδες φοιτητές και στην Ελλάδα κερδίζουν πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας το κορυφαίο λογισμικό της Oracle και αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, αφού η επαγγελματική γνώση των προιόντων της Oracle αποτελεί περιζήτητη ικανότητα στο χώρο του ΙΤ”.

• “Εγγραφήκαμε στο Oracle Academy για να εμπλουτίσουμε την εμπειρία και τις γνώσεις των φοιτητών μας σε κορυφαίες τεχνολογίες, ενθαρρύνοντάς τους να επιδιώξουν περαιτέρω πιστοποιήσεις και επομένως σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά των επαγγελματιών της Πληροφορικής,” σχολίασε ο Γιάννης Θεοδωρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά