Ernst & Young: Μία στις τρεις εταιρείες έχει πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων

Λιγότερο από το ένα τρίτο των παγκόσμιων επιχειρήσεων έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων πληροφορικής (ΙΤ Risk Management Program) ικανό να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών. 

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την 13η ετήσια Παγκόσμια Έρευνα Ασφάλειας Πληροφοριών (Global Information Security Survey) της Ernst & Young, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Παρά την ταχεία εμφάνιση των νέων τεχνολογιών, μόνο μία στις δέκα εταιρίες θεωρεί τη διερεύνηση των τεχνολογιών αυτών και των κινδύνων που αυτές επιφέρουν ως σημαντική δραστηριότητα που πρέπει να επιτελείται από τον τομέα ασφάλειας πληροφοριών.

Το 60% των αποκριθέντων αναγνωρίζει πως η σημαντική αύξηση της χρήσης εξωτερικών παρόχων υπηρεσιών και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από τις εταιρείες, όπως οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές Web 2.0, αυξάνουν τον βαθμό έκθεσής τους σε νέους ή υφιστάμενους κινδύνους. Εντούτοις, λιγότεροι από τους μισούς (46%) σκοπεύουν να αυξήσουν τις ετήσιες επενδύσεις τους για την ασφάλεια πληροφοριών.