Η αποφυγή των πρόωρων εκλογών επηρέασε θετικά το χρηματιστήριο

Ανακούφιση αποτέλεσε για την ελληνική αγορά η αποφυγή των πολυσυζητημένων πρόωρων εκλογών. Η αποφυγή των πρόωρων εκλογών αποτελεί θετικό στοιχείο για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, επισημαίνει, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management κ. Θοδωρής Κρίντας. Ο ίδιος θεωρεί πως το γεγονός, πως ξεκαθάρισε η εικόνα στο πολιτικό σκηνικό θα ευνοήσει το Χ.Α, οπότε εκτιμά πως πιθανότατα η ανοδική αντίδραση να συνεχιστεί. 

Παράλληλα ο δ.σ. της Attica Wealth Management τονίζει πως τα διεθνή χαρτοφυλάκια ανακουφίστηκαν από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, καθώς αυτό που ζητούσαν ήταν να μην διαταραχτεί η πολιτική ισορροπία στη χώρα και να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. 

Επίσης καταλυτικό ρόλο στο Χ.Α. θα διαδραματίσει η Εθνική, η οποία είναι έτοιμη να επιστρέψει την κρατική βοήθεια. Αυτός σύμφωνα με τον κ. Κρίντα θα βελτιώσει περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία και πιθανότατα θα αναζωπυρώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Εθνικής. Υπό αυτών των συνθηκών και με την προϋπόθεση πως το διεθνές κλίμα θα παραμείνει θετικό, είναι πολύ πιθανό η το ελληνικό χρηματιστήριο να μπει σε μία ανοδική τροχιά, καταλήγει ο κ. Κρίντας.