Α. Παπαδόπουλος, Cardlink: Ζούμε το νέο 2015 των πληρωμών

Σημαντικά στοιχεία για τις συναλλαγές με κάρτες μέχρι σήμερα, δηλαδή την μετά-covid εποχή, παρουσίασε ο Αντίγονος Παπαδόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Cardlink κατά την ομιλία του Covid-19 | Το νέο 2015 των πληρωμών στην 2η Ενότητα του 7th Digital Banking Forum.

Το trend είναι μεγάλο. Η χρήση contactless καρτών στην ελληνική αγορά ανέρχεται στο 87%. Ο Έλληνας χρησιμοποιεί σχεδόν για τα πάντα την κάρτα του. Η χρήση της ακόμη και για ποσό κάτω του 1 ευρώ έχει μπει στην καθημερινότητα. Η μέση αξία συναλλαγής ανήλθε στα 26 ευρώ τον Ιούνιο.

Οι πελάτες έχουν εγκαταλείψει τα μετρητά και για λόγους υγιεινής και ευκολίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Cardlink: Η αξία συναλλαγών το 2019 (+14%) ανήλθε στα 36 δις. Τα τερματικά ανέρχονται στις 730.000 (+30.000) και εν μέσω πανδημίας ο Έλληνας έγινε familiar με το e-commerce.

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, η Cardlink διαθέτει στην αγορά καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για ακόμη καλύτερη εμπειρία, τόσο από τη μεριά της επιχείρησης.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το επόμενο τρίμηνο η Cardlink θα λανσάρει στην αγορά τη δυνατότητα των Split payments. Δηλαδή ταυτόχρονη πληρωμή από διαφορετικές κάρτες (π.χ. μία παρέα ατόμων μπορεί να πληρώσει έναν λογαριασμό, επιμερισμένο ο καθείς από την δική του κάρτα).

Key points:

  • Έρχεται νέα γενιά τερματικών
  • Το food retail δεν είχε πτώση
  • Πολύ ανοδικά το ecommerce. Θα συνεχιστεί η τάση
  • Άνοδος συναλλαγών υπήρχε στα σούπερ μάρκετ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*