Δημοσίευση των στοιχείων χρήσης των εταιρειών για το 2009 από την ΕπΕΙΑ

Δημοσιεύτηκε το «Δελτίο Ιδιωτικής Ασφάλισης» από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Στο δελτίο αναλύονται στοιχεία των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για όσες επιχειρήσεις έχουν αποστείλει στοιχεία χρήσης 2009. 

Οι αναφορές περιλαμβάνουν αναλύσεις των συγκεντρωτικών στοιχείων που προέκυψαν από τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2009 των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που ελέγχονται από τις ελληνικές αρμόδιες ελεγκτικές αρχές όπως αυτά προκύπτουν από ισολογισμούς, καταστάσεις λογαριασμού εκμετάλλευσης ζωής, αστικής ευθύνης οχημάτων και λοιπών κλάδων ζημιών των ασφαλιστικών ανωνύμων εταιρειών με έδρα την Ελλάδα και των υποκαταστημάτων. 

Κάποιες επιχειρήσεις δημοσιεύουν στοιχεία κατά τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης και άρα τα στοιχεία που κατέθεσαν κατά το κλαδικό λογιστικό σχέδιο ασφαλιστικών επιχειρήσεων χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους συγκρισιμότητας σε στατιστικές αναλύσεις. Προκειμένου να είναι εφικτή η στατιστική επεξεργασία των στοιχείων και η παραγωγή αναφορών σε ομογενή δεδομένα έγιναν παραδοχές που περιγράφονται στο παράρτημα.

Δείτε το «Δελτίο Ιδιωτικής Ασφάλισης» εδώ