back to top
24.6 C
Athens
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

Μια μεγάλη “συγγνώμη” από την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου

H πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει εσωτερική αλλά και παγκόσμια αναταραχή με κοινωνικές προεκτάσεις, έχοντας αντίκτυπο και στις μεγάλες αγορές και εταιρείες που κλήθηκαν ή αποφάσισαν αυθορμήτως να επαναξιολογήσουν την Ιστορία και τα φαινόμενα εκδήλωσης ρατσιστικής βίας και εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η ασφαλιστική αγορά Lloyd’s του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη για τον «επαίσχυντο» όπως τον χαρακτήρισε ρόλο της στο εμπόριο σκλάβων του 18ου και του 19ου αιώνα.

- Advertisement -

Η έκφραση αυτή μεταμέλειας, συνοδεύτηκε με την απόφαση να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις που προωθούν ευκαιρίες για μαύρους και μειονότητες.

«Λυπούμαστε για τον ρόλο που διαδραμάτισε η αγορά Lloyd’s στο εμπόριο σκλάβων του 18ου και του 19ου αιώνα – μια φρικτή και επαίσχυντη περίοδο της αγγλικής Ιστορίας, καθώς και της δικής μας», ανέφερε η Lloyd’s και πρόσθεσε:

- Advertisement -

«Τα πρόσφατα γεγονότα έριξαν φως στην ανισότητα που βιώνουν οι μαύροι εδώ και πολλά χρόνια ως αποτέλεσμα συστηματικού και διαρθρωτικού ρατσισμού που υφίσταται σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και πυροδότησε δύσκολες συζητήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό».

Μια ιστορική αναδρομή και οι νέες προοπτικές που ανοίγει η Lloyd’s

Περίπου 17 εκατ. άνδρες γυναίκες και παιδιά από την Αφρική εξαναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και έγιναν δέσμιοι σε ένα από τα πιο άγρια εμπόρια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα. Πολλοί εξ αυτών πέθαναν υπό φρικτές συνθήκες.

Η Lloyd’s κυριάρχησε στην αγορά ναυτασφαλειών, που ήταν σημαντικό στοιχείο στις προσπάθειες της Ευρώπης η οποία ήθελε να δημιουργήσει αυτοκρατορίες και αναζητούσε πλούτο και σκλάβους. Οι τελευταίοι γενικώς τον 18ο αιώνα περιλαμβάνονταν στις ασφαλιστικές πολιτικές.

Η Lloyd’s είπε ότι θα επενδύσει σε προγράμματα για τη προσέλκυση ανθρώπων από μειονότητες με ιδιαίτερα ταλέντα, να επανεξετάσει τα αντικείμενα τέχνης που έχει ο οργανισμός για να διασφαλίσει ότι δεν είναι ρατσιστικά και να παράσχει οικονομική στήριξη για φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς που προωθούν ευκαιρίες για μαύρους και μειονότητες.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μετά τον covid-19, η κοινωνική αναταραχή μια νέα πρόκληση για τους ασφαλιστές

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΕΜΑ: Η ασφαλιστική αγορά ξανά μαζί – Ισχυρό «παρών» και ουσιαστικό networking στην Ετήσια Εκδήλωση

Μια βραδιά που ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης – Δείτε τα στιγμιότυπα

IUMI: Υψηλού επιπέδου σεμινάρια για την ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σκαφών

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2026

Allianz: Νέα εποχή κινδύνων αλλά και ευκαιριών σηματοδοτεί η ραγδαία ανάπτυξη data centers

Th. Lillelund: «Η ΤΝ μετατρέπει την τελευταία γενιά κέντρων δεδομένων σε κρίσιμη υποδομή» – Η παγκόσμια αγορά ασφάλισής τους θα υπερδιπλασιαστεί ως το 2030

Πολιτικό ραντεβού στο ΕΕΑ για την ιδιωτική ασφάλιση – Ο Χατζηθεοδοσίου φέρνει στο ίδιο τραπέζι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκπρόσωποι των κομμάτων θα παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για τον χώρο της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους

Ο Σεπτέμβριος επαναφέρει στο προσκήνιο τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, οι καθημερινές υποχρεώσεις επανέρχονται και μαζί τους ζητήματα που συχνά μετατίθενται για «μετά τις διακοπές»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους