Εξετάσεις υποψήφιων διαμεσολαβητών στις 20 Νοεμβρίου

Σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα (στις 20 Νοεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εξετάσεις των υποψήφιων διαμεσολαβητών στην ασφάλιση και όπως είναι επόμενο, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και πλησιάζουν στη λήξη τους και οι προθεσμίες υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ειδικότερα, μέχρι το μεσημέρι (13:30) της επόμενης Τρίτης 26 Οκτωβρίου, το αργότερο, θα πρέπει τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα να αποστείλουν στους φορείς της διαμεσολάβησης, τα δικαιολογητικά (καταστάσεις, CD, αιτήσεις, φωτοαντίγραφα αστυνομικής ταυτότητας, παράβολα), των υποψήφιων διαμεσολαβητών που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Αυτό αφορά βέβαια τους εκπαιδευόμενους οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το σχετικό πρόγραμμα διδασκαλίας στο αντίστοιχο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο.

Στις εξετάσεις θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, πράκτορες, μεσίτες και συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων, που καλούνται να ανταπεξέλθουν απέναντι στις δυσκολίες, αλλά και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που προσφέρει στην ασφαλιστική αγορά, το σημερινό χρηματοοικονομικό περιβάλλον στη χώρα.

Επίσης, οι υποψήφιοι διαμεσολαβητές που επιθυμούν να προσέλθουν στις ίδιες εξετάσεις χωρίς να παρακολουθήσουν σχετικό πρόγραμμα διδασκαλίας, έχουν την ίδια προθεσμία (26 Οκτωβρίου), προκειμένου να υποβάλλουν στα αρμόδια γραφεία των φορέων διαμεσολάβησης τα δικαιολογητικά τους (αίτηση, φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και παράβολο).

Με τη σειρά τους, οι φορείς των διαμεσολαβητών πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Τεχνική Επιτροπή για τις εξετάσεις, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.