Σήμερα «κρίνεται» η VDV Leben

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕπΕΙΑ θα εξετάσει τις εξελίξεις στο θέμα της ασφαλιστικής VDV Leben, η οποία ελέγχεται για την επάρκεια των αποθεμάτων της. Η εποπτική αρχή έχει υποχρεώσει την εταιρεία σε παύση εργασιών και έχει δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία από την 1η Οκτωβρίου, δίνοντας διορία στη διοίκηση της ασφαλιστικής να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία που θα πιστοποιούν την επάρκεια των αποθεμάτων της. 

Ο μέτοχος της VDV κ. Σακελλαρίου εμφανίζεται να επιδιώκει τη διάσωση της εταιρείας, η οποία διατηρεί δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί οι αναγκαίες εξηγήσεις για την τύχη των 45 εκατ. ευρώ, που φέρονται να λείπουν από τα αποθέματα της εταιρείας. 

Στην αντζέντα της ΕπΕΙΑ θα βρεθεί και το θέμα μιας δεύτερης ασφαλιστικής εταιρείας του κλάδου αυτοκινήτου, που φέρεται με τη σειρά της να μην καλύπτει το αναγκαίο περιθώριο φερεγγυότητας και η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την εποπτική αρχή. Παρά τη μεταβατική περίοδο που διανύει η ΕπΕΙΑ με τη μεταφορά της εποπτείας στην ΤτΕ, η εποπτική αρχή φέρεται να κορυφώνει τον ελεγκτικό της ρόλο και δεν αποκλείονται η συνεδρίαση της Δευτέρας να επιφυλάξει εξελίξεις.