Εκπαιδεύστε τον κόσμο, μην βλάπτετε τη φήμη σας

Της Ελενας Ερμείδου

Επλήγη σοβαρά η φήμη της ασφαλιστικής αγοράς το τελευταίο διάστημα.  Η αφορμή ήταν ο Covid-19. Αιτία: η έλλειψη ενημέρωσης. Το διευκρίνισε χτες ο Γενικός Διευθυντής της The Geneva Association στην διαδικτυακή εκδήλωση της ΣΕΣΑΕ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η διακοπή επιχειρησιακών λειτουργιών από τον Covid-19 δεν καλύπτεται. Είναι στις εξαιρέσεις, είναι στην διατύπωση των όρων του συμβολαίου.

Πόσοι το γνώριζαν αυτό;

Το να μην το γνωρίζουν ελάχιστοι, δεν εξηγείται, όμως κάπως δικαιολογείται. Το να είναι η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν δικαιολογείται.

Η φήμη δεν πλήττεται όταν κάτι σου λείπει, πλήττεται όταν θέλεις να πιστεύεις ότι το έχεις, αλλά δεν το έχεις και φτάσει η στιγμή της αλήθειας. Με άλλα λόγια όταν το πουλάς χωρίς να υπάρχει στο ‘ράφι’ και δεν το διευκρινίζεις. Και έρχεται η στιγμή που ο πελάτης ζητά να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της κάλυψης.

Τα παρατράγουδα αρχίζουν. Και τα δύο μέρη δεν κουνιούνται από τις θέσεις τους. Ποιος έχει τώρα το δίκιο με το μέρος του; Ολοι ζητούν δικαίωση και ο πελάτης τα χρήματα που είναι πεπεισμένος ότι δικαιούνται  για να μην διακόψει τις επιχειρηματικές του λειτουργίες.

Μεταδώστε την γνώση στους ανθρώπους, είπε η The Geneva Association.  Ότι πρέπει για κατανοήσουν τις συνδέσεις και τις καλύψεις που αγοράζουν. Η ασφάλιση δεν μπορεί να περιλάβει και να καλύψει όλους τους κινδύνους που υπάρχουν στον κόσμο.

Χρειάζεται να επικοινωνούμε, προσέθεσε.  Το μοντέλο στο οποίο δουλεύουμε είναι πολυσύνθετο, συμπλήρωσε.

Να μπορεί να διακρίνει ο λήπτης της ασφάλισης και να ξεχωρίσει την πανδημία από την επιδημία, τους συσχετισμούς και τις εξαιρέσεις, όντας αυτά περίπλοκα. Και αυτά τα ψιλά, απολιθωμένα γράμματα;

Ας σκεφτούμε και το άλλο, όταν δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο και αυτό δεν έχει εξομαλυνθεί, οι πελάτες μπορεί να  αρνούνται την αλήθεια  επειδή θέλουν δείξουν την δύναμη τους και να κερδίσουν την υποτιθέμενη μάχη.

H μάχη του να επικρατήσει ο ισχυρότερος ή ο πιο σωστός, όταν ο στόχος είναι λάθος, κανέναν δεν συμφέρει. Στο τέλος της ημέρας όλοι είναι χαμένοι και ψάχνουν το γιατί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*