Η AXA Ασφαλιστική συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», υποστηρικτής της οποίας ήταν η ΑΧΑ Ασφαλιστική

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου σε 14 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 27 χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Πολωνία, Δανία, Πορτογαλία, Axa Ασφαλιστική - ΙΟΑΣΙρλανδία, Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ισπανία, Σλοβακία, Μάλτα, Κύπρος, Ιταλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Φιλανδία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, Ρουμανία). 

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και της ΑΧΑ Ασφαλιστικής παρευρέθησαν έξω από τα κέντρα διασκέδασης ενθαρρύνοντας τους νέους που προσέρχονταν κατά τη βραδινή τους έξοδο να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος φορούσε ένα αναγνωριστικό βραχιόλι στο χέρι του κατά την είσοδό του στο κέντρο και κατά την αναχώρησή τους διεξαγόταν  ένα φιλικό αλκοτέστ. 

Axa Ασφαλιστική - ΙΟΑΣΕάν ο οδηγός ήταν εντός ορίου λάμβανε κάποια δώρα ενώ στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές τον/την συμβούλευαν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του/της με ταξί.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι συμμετείχαν στην ενέργεια. Το 44% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ εκ των οποίων το 1/4 στο σύνολο των  αποτελεσμάτων ήταν πάνω από το όριο που ορίζει ο ΚΟΚ (≥0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα και άνω και ≥0,10 χιλιοστά για τους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων, μοτοσυκλετιστές και νέους οδηγούς που είναι κάτοχοι αδείας οδήγησης επί χρονικό διάστημα μικρότερο των 2 ετών). 

Axa Ασφαλιστική - ΙΟΑΣΣυνολικά 782 άντρες και 318 γυναίκες έκαναν αλκοτέστ εκείνη τη βραδιά εκ των οποίων 191 άντρες και 41 γυναίκες αντίστοιχα ήταν πάνω από το όριο.

Σε Ρόδο, Πάτρα, Τήνο και Δράμα, 1 στους 3 νέους που αποτελούσαν τον οδηγό της παρέας τους βρέθηκαν πάνω από το όριο κατά τη μέτρηση αλκοόλ στην έξοδό τους από το κέντρο, ακολουθεί η Ξάνθη με αναλογία 1 στους 4, στη συνέχεια η Χίος, η Λάρισα και η Φλώρινα με αναλογία 1 στους 5, μετά η Αττική, η Χαλκίδα και ο Βόλος με αναλογία 1 στους 6, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με αναλογία 1 στους 7 και τέλος οι Σέρρες (που παρουσίασαν και τα καλύτερα αποτελέσματα) με αναλογία από 1 στους 12 νέους για το έτος 2010. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα στη περιοχή των Χανίων με αναλογία 1 στους 2 νέους που βρέθηκαν πάνω από το όριο. 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΑΧΑ Ασφαλιστική ειδική στη διαχείριση των κινδύνων βρίσκεται στην ιδανική θέση να προσφέρει την τεχνογνωσία της στην κοινωνία για την πρόληψη των κινδύνων (οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών) μέσω προγραμμάτων έρευνας, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Η ΑΧΑ καταβάλει μια συνεχή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση των νέων ως προς τους κινδύνους, που εγκυμονεί ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης.