2,5 δισ. ευρώ για την απασχόληση

Δεκαεπτά προγράμματα στήριξης της εργασίας, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους κοινωνικούς εταίρους. Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρίες. Συνολικά, θα ωφεληθούν 667.000 άνεργοι και εργαζόμενοι.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι, σύμφωνα τον πρωθυπουργό, “διαφανής, σαφής, εύκολη και γρήγορη”, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά μέσω των δομών του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια μέσω των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ενότητα από τους κοινωνικούς εταίρους, για “να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης”.

“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κοινωνικούς εταίρους για να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα ανάχωμα στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας που είναι η ανεργία”, τόνισε παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, τα 17 προγράμματα δράσεις του ΟΑΕΔ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λούκα Κατσέλη.

“Πρόκειται” είπε η υπουργός Εργασίας, “για ένα δίχτυ προστασίας που έχει σαν πρώτο στόχο την ανάσχεση των απολύσεων, και σαν δεύτερο την ενίσχυση της εργασίας”.