Αναλαμβάνει ευθύνες το Εγγυητικό

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Εγγυητικού Κεφαλαίου εκλέγουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Η διαχειριστική επιτροπή του Εγγυητικού θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλέξει τα μέλη τα οποία θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο του φορέα.

Όσοι αναλάβουν την τύχη του Εγγυητικού θα αναλάβουν ταυτόχρονα και τις τύχες των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value, που εδώ και μήνες παραμένουν ανασφάλιστοι και που ευελπιστούν ότι θα βρεθεί ανάδοχος για τα συμβόλαιά τους, όπως επίσης ότι το Εγγυητικό θα καλύψει ένα σημαντικό τμήμα των ανοιγμάτων των δύο προαναφερόμενων ασφαλιστικών εταιρειών.

Το Δ.Σ. του Εγγυητικού θα κληθεί επίσης να αποφασίσει για το ενδεχόμενο δανειοδότησης του φορέα, καθότι τα οικονομικά βάρη τα οποία θα σηκώσει πρόκειται να ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στις υποχρεώσεις του Εγγυητικού Κεφαλαίου να προστεθούν και τα ανοίγματα της VDV Leben, που, όπως έχει ήδη γράψει το Insurance World, υπολογίζεται ότι πλησιάζουν τα 50 εκατ. ευρώ.