Εθνική Ασφαλιστική: «Κόντρα στον άνεμο – πάλι νικητές»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε η Εθνική Ασφαλιστική το 27ο Συνέδριο Πωλήσεων στον εξαιρετικό χώρο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Ελληνικού Κόσμου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Χίλιοι σύνεδροι, στελέχη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων (agency) βρέθηκαν εκεί για να δεχθούν τα συγχαρητήρια της Διοίκησης για την εξαιρετική πορεία και τη διατήρηση της πρώτης θέσης στην αγορά με συνεχείς διευρύνσεις των μεριδίων σε όλους τους κλάδους, αλλά και για να βάλουν τους στόχους για τη μελλοντική πορεία μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς και τις προοπτικές της Εταιρίας και του ασφαλιστικού κλάδου.

27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική ΑσφαλιστικήΗ παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου κ. Βασίλη Ράπανου, έκανε σαφές το ενδιαφέρον του Μετόχου για τη μεγαλύτερη θυγατρική του εταιρία. Όπως τόνισε ο κ. Πρόεδρος «η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται για εμάς όλους σε πολύ υψηλή προτεραιότητα της στρατηγικής και του ενδιαφέροντός μας».

Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση των κεφαλαίων της Τράπεζας και στη στάση ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα. Σε ότι αφορά την ασφαλιστική αγορά, υπογράμμισε τη σημασία της υπαγωγής της εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος που «προσθέτει μια σοβαρή διάσταση στην αξιοπιστία του θεσμού».

Αναφερόμενος στην Εθνική Ασφαλιστική, την «ηγέτιδα του χώρου» ο
 κ. Πρόεδρος επισήμανε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνοδευθεί  η ανάπτυξη  της Εταιρίας με κερδοφόρα αποτελέσματα».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Θεόκλητος αναφέρθηκε στις μεγάλες προσδοκίες του Ομίλου και όπως είπε  «θα αποδείξουμε ότι είμαστε άξια μέλη του». 
27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική Ασφαλιστική
Ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής: «120 χρόνια  είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη από τη θέση του ηγέτη της αγοράς». Εξ αιτίας αυτής ακριβώς της ηγετικής της θέσης, τόνισε ο  κ. Θεόκλητος, οφείλει η Εθνική κάνοντας και την αυτοκριτική της, να συμβάλει στην εξυγίανση της αγοράς ώστε ο ασφαλιστικός χώρος να ξαναβρεί την αξιοπιστία του στα μάτια του Έλληνα πολίτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Μίνος Μωυσής στην ομιλία του είπε: «Είμαστε εδώ σήμερα για να επιβεβαιώσουμε ότι η πρώτη ασφαλιστική, η Εθνική, θα διατηρήσει την πρωτιά της φρεσκάροντας και ανανεώνοντας την προοπτική της. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι το κατάλληλο μίγμα της εμπειρίας των ανθρώπων της Εταιρίας μας και των νέων ιδεών, διαδικασιών, πρακτικών και προϊόντων μπορεί να μας πάει ακόμα πιο ψηλά και να μας φέρει σε μια νέα εποχή με κύριο χαρακτηριστικό την κερδοφόρα ανάπτυξη».

Στη συνέχεια ο κ. Μωυσής αναφέρθηκε στην οικονομική συγκυρία: «Αυτή η κρίση αντιμετωπίζεται διεθνώς για την ασφαλιστική βιομηχανία ως μια χρυσή ευκαιρία. Η ασφάλιση έρχεται ουσιαστικός αρωγός στην επιβεβλημένη  προσπάθεια των ανθρώπων να περιορίσουν την έκθεσή τους στους κινδύνους από τους οποίους απειλούνται και τους οποίους σήμερα αντιλαμβάνονται πολύ 27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική Ασφαλιστικήκαλύτερα».

Σε ότι αφορά το μέλλον της Εταιρίας επισήμανε: «Ανοίγουμε μια νέα σελίδα, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ρεαλισμό, οπλίζουμε τη σκέψη μας με αισιοδοξία και προχωρούμε δυνατοί για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Έχουμε την Εθνική Τράπεζα στο πλευρό μας, που θα υποστηρίξει τα σχέδιά μας όταν πεισθεί ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι στοχεύουν σε μια καλύτερη, υγιέστερη, αποτελεσματικότερη Εταιρία. Με εσάς όλους στο σκάφος μπορούμε να πάμε κόντρα στον άνεμο και να κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα».

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μίνος Μωυσής παρουσίασε  με εξαιρετικά ευρηματικό και πρωτότυπο τρόπο το νέο συνταξιοδοτικό προϊόν την «Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη», πρόγραμμα που στοχεύει στη «συνταξιοδοτική αποταμίευση»

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η πολύ μεγάλη ευελιξία που διαθέτει με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να έχει πλήθος επιλογών και να προσαρμόζει το πρόγραμμά του ανάλογα με την εκάστοτε οικονομική του ευχέρεια, τις ανάγκες του, τις προβλέψεις και τον σχεδιασμό για το μέλλον του. 
 
27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική ΑσφαλιστικήΜε το νέο της πρόγραμμα, η Εθνική Ασφαλιστική εγκαινιάζει την είσοδό της στην Ευέλικτη Συνταξιοδοτική Αποταμίευση, στρατηγική που υιοθετεί προκειμένου να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα από τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και να δώσει λύσεις στους πολίτες που αναζητούν συμπλήρωση των συντάξεών τους.

Ο κ. Μωυσής δήλωσε εντυπωσιασμένος «από τον παλμό, την ορμή και κυρίως από το εκρηκτικό μείγμα έμπειρων και νέων ανθρώπων σε αυτή την αίθουσα. Το σύνολο που συνθέτουν είμαι βέβαιος ότι θα μας πάει πολύ πιο ψηλά, πολύ πιο μπροστά, από εκεί που βρισκόμαστε σήμερα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους και στο πρόσωπό τους όλο το δίκτυο πωλήσεων και όλους τους υπαλλήλους «για τη γρήγορη και άμεση αποδοχή που υπήρξε στο πρόσωπό μου όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου».

27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική ΑσφαλιστικήΑναφερόμενος στις συνθήκες της αγοράς ο κ. Μωυσής είπε: «Χρειάζονται κατάλληλα εργαλεία δουλειάς, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν σήμερα, μεστή και ουσιαστική εκπαίδευση, εξωστρεφές μάρκετινγκ που θα προσαρμόζει προϊόντα και υπηρεσίες στα μηνύματα που δεχόμαστε από την αγορά, σύγχρονη τεχνολογία που θα μειώνει το κόστος και θα αξιοποιείται συστηματικά για τη μεταξύ μας επικοινωνία και για την επικοινωνία με τους πελάτες, σύστημα αμοιβών και κινήτρων που θα αντέχει στα περιθώρια των προϊόντων και θα εξειδικεύεται ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε.

Χρειάζεται νέο αίμα – και δόξα τω Θεώ έχουμε πολύ – χρειαζόμαστε τη βέλτιστη συνύπαρξη της εμπειρίας και της βαθιάς δικής σας γνώσης με νέους ανθρώπους που θα έρθουν κοντά μας με τη δική σας, πάλι, πρωτοβουλία και εκπαίδευση.

Πρέπει να στραφούμε περισσότερο σε καταναλωτές νεώτερης ηλικίας. Αυτοί έχουν, και θα έχουν, μεγαλύτερες ανάγκες για το μέλλον τους και αυτοί θα έρθουν πιο εύκολα κοντά μας εφόσον αυτοί που τους προσεγγίζουν έχουν κατάλληλες λύσεις». 

27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική ΑσφαλιστικήΧαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Πέτρος Τόγιας. Ο κ. Τόγιας τόνισε ότι «η δουλειά μας ισοδυναμεί με κοινωνική αποστολή» και περιέγραψε τι απαιτεί η νέα εποχή:

-Διοίκηση με έμπνευση που δίνει όραμα στην Εταιρία και διοικεί με πνεύμα δικαιοσύνης.
-Δημιουργικούς εργαζόμενους που δεν εφησυχάζουν αλλά διαρκώς διευρύνουν τις γνώσεις τους.
-Καταρτισμένους, υπεύθυνους και αξιόπιστους πωλητές.

«Αυτές, είπε, είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να πετύχουμε, για να γίνει η Εθνική Ασφαλιστική εκτός από αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής και εξυγιαντική δύναμη του κλάδου».

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Αθανάσιος Καλογεράς είπε: «Αυτό το συνέδριο είναι διαφορετικό από τα άλλα, μιας και καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό αλλά και μία νότα ισχυρής αισιοδοξίας, μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα δύσκολο, που όμοιό του δεν έχει βιώσει η χώρα».

Στη συνέχεια ο κ. Γενικός αναφέρθηκε διεξοδικά στον κλάδο Αυτοκινήτων όπου η Εθνική Ασφαλιστική είναι πρώτη με στόλο 922.000 αυτοκινήτων και μερίδιο αγοράς 18,9%.

27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική ΑσφαλιστικήΑφού τόνισε ότι «Η απόφαση της Εταιρίας για τη μη αναπροσαρμογή των τιμολογίων αστικής ευθύνης είναι και δείγμα της αντίληψης της Εθνικής Ασφαλιστικής για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία που προκαλεί πίεση στα εισοδήματα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού», παρουσίασε ένα πρόγραμμα βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, το οποίο θα προσφέρει καλύτερες ποιοτικές υπηρεσίες στον πελάτη και παράλληλα θα μειώσει το κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό:
-Δημιουργούνται κεντρικές μονάδες διαχείρισης ειδικών κατηγοριών ζημιών
-Ενισχύεται ο ρόλος του call center
-Ενισχύεται το δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων και δίνονται νέα κίνητρα στον πελάτη για να τα επιλέξει
-Εγκαθίσταται νέο σύστημα πραγματογνωμοσυνών
-Αναβαθμίζεται η υπηρεσία οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος.

Χαρακτηριστική ήταν η εισαγωγή της ομιλίας του Γενικού Διευθυντή  κ. Τάσσου Παγώνη: «Ο προπέρσινος τίτλος της ομιλίας θα ήταν “η Αγορά θα αλλάξει”, ο περσινός “η Αγορά αλλάζει”, τώρα πλέον είναι “ Η Αγορά άλλαξε!”».

27ο Συνέδριο Πωλήσεων - Εθνική ΑσφαλιστικήΌπως τόνισε ο κ. Γενικός: «η Εταιρία πρέπει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα όπου τα χρήματα τα οποία μπορεί να διαθέσει ο πολίτης για ασφάλιση Ζωής πρέπει να κατανεμηθούν σε δύο εξ ίσου κρίσιμες περιοχές: στη σύνταξη και στην περίθαλψη». Το ζητούμενο των πολιτών, όπως είπε είναι: «με λιγότερα χρήματα, περισσότερες περιοχές καλύψεων». Η Εθνική έχει τη δυνατότητα να το πετύχει: «Μοιάζει αδιέξοδο αλλά δεν είναι. Μπαίνουμε στην ουσία της ασφάλισης που είναι η προστασία από καταστάσεις πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες του ασφαλισμένου. Άρα, προγράμματα Υγείας με απαλλαγή και συμμετοχή και χρήση των δυνατοτήτων εκπτώσεων που εξασφαλίζει η Εταιρία στο χώρο της Υγείας. Και από την άλλη μεριά προγράμματα για δημιουργία συνταξιοδοτικού εισοδήματος σε πραγματικές συνθήκες και όχι “επενδυτικές ευκαιρίες”, με ευκαιριακές επιδιώξεις».

Τα χειροκροτήματα που διέκοψαν πολλές φορές την εισήγηση του Διευθυντή Ατομικών Ζωής κ. Κώστα Κουγιουμουτζή έδειξαν την αποδοχή – αλλά και τον ενθουσιασμό – του δικτύου πωλήσεων για τις αλλαγές, τις αναδιαρθρώσεις και τους ανασχεδιασμούς των καλύψεων υγείας με τελικό στόχο την προσφορά ελκυστικών προϊόντων με σοβαρές καλύψεις και προσιτά ασφάλιστρα.

Ενθουσιασμό προκάλεσε και η διεύρυνση των συνεργαζόμενων και συμβεβλημένων νοσοκομείων καθώς και η νέα παροχή σε συνεργασία με το «Υγεία», όπου όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν δωρεάν επισκέψεις για επείγοντα και έκτακτα περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς καμία επιβάρυνση στο συμβόλαιο τους.

Στην κρίση, στις συνέπειές της και στις δυνατότητες που υπάρχουν αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής του Δικτύου Πωλήσεων                        κ. Γιάννης Βασιλάτος.

«Ο καιρός είναι δύσκολος. Οικονομική κρίση, αβεβαιότητα, πελάτες με μειωμένα εισοδήματα και ανασφάλεια. Αυτός είναι ο καιρός μας. Με αυτόν τον καιρό μόνο η Εθνική Ασφαλιστική μπορεί να σταθεί δίπλα στον πελάτη, να μιλήσει μαζί του, να αφουγκραστεί τις ανάγκες του, αλλά και πολύ σημαντικότερο: να του προτείνει διέξοδο και λύση.  Για να αντιμετωπισθεί η κρίση χρειάζεται κινητοποίηση, ευελιξία, πολύ περισσότερος αγώνας. Αυτά όμως είναι και τα χαρακτηριστικά του επαγγελματία ασφαλιστή της Εθνικής, αυτά τον ανέδειξαν στην κορυφή. Μέσα, λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες έχουμε την ικανότητα να βγούμε μπροστά και να κάνουμε πράξη αυτό που όλοι λένε: την κρίση, ευκαιρία!».

Ο κ. Βασιλάτος αναφέρθηκε στις αυξήσεις παραγωγής, τα χρήματα που κατέβαλε η Εταιρία στους πελάτες της, με μεγέθη που πραγματικά εντυπωσιάζουν, αν δεν προκαλούν δέος:

Το μερίδιο αγοράς στον κλάδο Ζωής στο εξάμηνο του 2010 είναι 24%!

Στις Γενικές Ασφάλειες 18%.

Η παραγωγή του agency σε αιτήσεις και σε εκατομμύρια ευρώ έφτασε τα 40 εκατομμύρια το 2009 και ήδη το 2010 τρέχει με αύξηση 12%.

Οι πληρωμές για συμβόλαια που έληξαν έφθασαν στα 95 εκατομμύρια ευρώ το 2009, και οι αποζημιώσεις του κλάδου Ζωής και Υγείας έφθασαν τα 212 εκ. το 2009, και τα 97 εκ. στο εξάμηνο του 2010.

Ο κ. Βασιλάτος μίλησε και για τη συνεχή και σημαντική ανανέωση του δικτύου πωλήσεων, καθώς το 2009 δημιουργήθηκαν 1306 νέοι κωδικοί συνεργατών και στους εννέα πρώτους μήνες του 2010, 976. «Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ικανότητα και ότι οι άνθρωποι εμπνέονται και από την Εθνική και από εσάς, το δίκτυο πωλήσεων».

«Μπροστά στις προκλήσεις», είπε ο κ. Βασιλάτος, «εμείς παίρνουμε αποφάσεις. Προχωράμε! και η Εταιρία, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να καινοτομεί, συνεχίζει να προσφέρει νέα εργαλεία στο δίκτυό της και να το ισχυροποιεί».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επένδυση που έκανε η Εταιρία για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού γραφείου συνεργατών και στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες συνεργατών.

«Πάμε λοιπόν κόντρα στον άνεμο! Διεκδικούμε την ανάπτυξή μας, την πρόοδο της Εταιρίας και των ανθρώπων μας, διεκδικούμε να είμαστε πάλι και πάντα νικητές!»