back to top
10.5 C
Athens
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Πότε επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού;

Στις 15 Ιουνίου 2020, θα επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που αφορά στο επίδομα παιδιού και στην υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των δικαιούχων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγοι τεχνικής αναβάθμισης, που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, οδήγησαν σε αυτήν την ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας.

- Advertisement -

Για όσους έχουν υποβάλει αίτημα για επίδομα παιδιού, γνωστοποιείται ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία πλέον καταβάλλονται τα επιδόματα.

Γενικότερα, οι ενδιαφερόμενοι για το επίδομα παιδιού δύνανται, από τις 15 Ιουνίου 2020, να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

- Advertisement -

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Άρα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι δικαιούχοι, προκειμένου να γνωρίζουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται και για να αποφύγουν τη σώρευση αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων, θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως.

Σε αυτό το σημείο, διευκρινίζεται ότι, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτους ή της τροποποιητικής, το ποσό που επιδόματος επανυπολογίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Σημειώνεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά – να έχει πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου – και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευθεί προσωρινά και όχι οριστικά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το σύνδεσμο http://www.idika.gr/epidomapaidiou/2020/Home/FAQ και να διαβάζουν τις ερωτήσεις-απαντήσεις, προκειμένου να τους γίνονται σαφείς τυχόν δικές τους απορίες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interasco: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ασφαλισμένους

Παράλληλα, η εταιρεία επιβραβεύει τους χρήστες του My Interasco μέσω του προγράμματος «Ευχαριστώ»

Εξαπλή διάκριση για το insurancemarket στα FMIA25

Η πλατφόρμα ξεχώρισε για τις επιδόσεις της σε πολλαπλούς τομείς, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να προσφέρει απλές, οικονομικές και διαφανείς λύσεις

Νέα συνεργασία της Allianz με τον Spitogatos

Άμεση πρόσβαση σε λύσεις ασφάλισης κατοικίας αποκτούν οι χρήστες της πλατφόρμας

Apollon: Η σημασία της υποστήριξης στην καθημερινότητα των επαγγελματιών

Η πλατφόρμα Apollon Broker θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα στους επαγγελματίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

21 Ιανουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Μια απλή πράξη με θεραπευτική δύναμη

Με αφορμή την Ημέρα, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center υπενθυμίζει τη σημασία μιας από τις πιο απλές αλλά και ουσιαστικές ανθρώπινες χειρονομίες

Η ΠΟΦΕΕ στην Ημερίδα του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα συστήματα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Πρόεδρος Δ. Χριστοφοράκης επισήμανε ότι η ψηφιοποίηση πρέπει να φέρνει ουσιαστική διαφορά και όχι απλώς νέα εργαλεία για τις ίδιες διαδικασίες

Δεσμεύσεις της Πολιτείας στα αιτήματα των Φυσικοθεραπευτών: Τι συζητήθηκε με τον υπουργό Υγείας

Μεταξύ των αιτημάτων, η αύξηση του προϋπολογισμού φυσικοθεραπείας του ΕΟΠΥΥ και η ένταξη των νοσοκομειακών φυσικοθεραπευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με δικό της συνδικάτο στα Lloyd’s η Zurich, αν δεν κλείσει το ντιλ με την Beazley

O CEO Mario Greco δήλωσε μάλιστα στους FT ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό ήδη από τις 2 Απριλίου 2026

Μια μεγάλη παραγγελία για ψαλίδι κοπής και αραίωσης στις ασφαλίσεις υγείας

Tο έδαφος μετά τις περικοπές, τις αλλαγές και τα πολλά κλαδέματα έχει διαβρωθεί και κινείται όπως η άμμος

Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα μπλόκα

Η κινητοποίηση δεν εγκαταλείπεται, αλλά επαναξιολογείται, δηλώνουν οι αγρότες

«Παγώνει» η Mercosur

Στο Δικαστήριο της ΕΕ στέλνει την εμπορική συμφωνία το Ευρωκοινοβούλιο λίγες ημέρες μετά την επίτευξή της

DGTAL και Profia επιστρατεύουν πράκτορες ΤΝ στις αποζημιώσεις οχημάτων

Η αυτοματοποίηση μέσω AI agents φέρνει μικρότερο κόστος διαχείρισης, ταχύτερες διαδικασίες και περιορισμό της ασφαλιστικής απάτης