«Έτοιμες» οι αυξήσεις στα τιμολόγια αυτοκινήτων

Πιέζονται ασφυκτικά για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια αυτοκινήτων οι ασφαλιστικές εταιρείες. Οι διογκωμένες υποχρεώσεις τους σε εποπτικά κεφάλαια, ο μειωμένος στόλος νέων οχημάτων που πιέζει την παραγωγή του κλάδου, αλλά και οι χωρίς προηγούμενο αρνητικές απώλειες από επενδύσεις σε μετοχικούς ή άλλων τίτλους, υποχρεώνουν τις εταιρείες σε αναπροσαρμογές ασφαλίστρων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Insurance World, η Groupama Φοίνιξ ανακοίνωσε προ ημερών νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα προβλέπουν αυξήσεις από 4,9 έως και 20%. 

Ειδικότερα, τα ασφάλιστρα των ΙΧ αυτοκινήτων ανατιμούνται κατά 4,9%, κατά 10% ανατιμούνται τα ασφάλιστρα στα ΙΧ φορτηγά, τα ταξί, τα αγροτικά, τα ΔΧ φορτηγά, καθώς και τα λεωφορεία, ενώ τα ασφάλιστρα των δικύκλων αυξάνονται κατά 20%!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για ανατιμήσεις προετοιμάζεται και η Εθνική Ασφαλιστική, που, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα δώσει το τιμολογιακό στίγμα της ασφαλιστικής αγοράς.

Κορυφαίοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανακοίνωση των νέων τιμολογίων της Εθνικής για το Δεκέμβριο, ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγιά της νωρίτερα – ενδεχομένως το Νοέμβριο.

Όσο για το ύψος των αυξήσεων, χωρίς επισήμως να έχει γίνει κάτι γνωστό, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι οι μεταβολές θα κυμανθούν από 7 έως και 10%.