Ξεκίνησαν τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Με στόχο την προφύλαξη των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι αποτελούν την «εμπροσθοφυλακή» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονται σε έλεγχο με αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων. Ο εν λόγω έλεγχος  θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.

Η διεξαγωγή του τεστ αντισωμάτων στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Ομάδες Υγείας και στα Τοπικά και Περιφερειακά Ιατρεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής άρχισε από χθες, κατόπιν απόφασης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καθώς και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, εντός του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα τεστ σε όλες τις υγειονομικές δομές των 7 ΥΠΕ της χώρας.

Στην διαδικασία θα υποβληθεί το μόνιμο προσωπικό των δομών, πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (αποσπασμένοι-μετακινημένοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, συνεργεία καθαρισμού, υπηρεσίες security, υπεργολάβοι κ.ά.), οι οποίοι να λάβουν μέρος στην διαδικασία στον φορέα που υπηρετούν σήμερα.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*