H Aon εξαγοράζει την Hewitt Associates

Η Aon Corporation και η Hewitt Associates, Inc. ανακοίνωσαν την εξαγορά της Hewitt, έναντι 4,9 δις. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, από θυγατρική εταιρεία της Aon. Σαν αποτέλεσμα της εξαγοράς η Hewitt πρόκειται να ενσωματωθεί με την Aon Consulting, το business unit της Aon το οποίο ασχολείται με συμβουλευτικές υπηρεσίες παροχών προσωπικού, διαχείρισης προσωπικού και outsourcing σχηματίζοντας μία νέα μονάδα με την επωνυμία Aon Hewitt. 

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aon Hewitt θα είναι ο Russ Fradin, νυν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hewitt, ο οποίος θα αναφέρεται στον Greg Case, CEO της Aon Corporation.

Η Hewitt είναι μία από της κορυφαίες εταιρείες συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1940, έχει παρουσία σε 30 χώρες, απασχολεί 23.000 συνεργάτες και συμβουλεύει περισσότερους από 3.000 πελάτες παγκοσμίως σε ότι αφορά θέματα επιλογής και παροχών προσωπικού καθώς και υπηρεσιών outsourcing. 

Η συνένωση των δυνάμεων της Hewitt και της αντίστοιχης μονάδας της Aon, της Aon Consulting, έχει σαν στόχο τη δημιουργία ενός ηγετικού ομίλου υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού ο οποίος, μέσω των εξειδικευμένων στελεχών του και με διευρυμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών θα ικανοποιεί τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πελατών.

Ειδική «ομάδα συνένωσης» με επικεφαλής τον Greg Besio, Διοικητικό Σύμβουλο της Aon, σε συνεργασία με διευθυντικά στελέχη των Aon και Hewitt έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση της εξαγοράς.

Πηγή: Aon