Η AXA Ασφαλιστική υποστηρικτής της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα»

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική  υποστηρικτής της εκδήλωσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», θα παρευρίσκεται μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης με στόχο την ενημέρωση των νέων και την παρακίνησή τους για την καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας».

Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και της ΑΧΑ Ασφαλιστικής θα βρίσκονται έξω από τα κέντρα διασκέδασης ενθαρρύνοντας τους νέους που θα προσέρχονται κατά τη βραδινή τους έξοδο να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο, θα φορέσει ένα αναγνωριστικό βραχιόλι στο χέρι του κατά την είσοδό του στο κέντρο και θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ. 

AXA - Νύχτα χωρίς ατυχήματαΚατά την αναχώρησή τους θα διεξάγεται ένα φιλικό αλκοτέστ για να διαπιστωθεί αν ο επιλεγμένος οδηγός μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχό του ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, για 4η συνεχόμενη χρονιά σε 14 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 27 χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Πολωνία, Δανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ισπανία, Σλοβακία, Μάλτα, Κύπρος, Ιταλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Φιλανδία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, Ρουμανία). 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Πάντοτε ευθυγραμμισμένη με το κύριο θέμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Εκπαίδευση και έρευνα για την μείωση των κινδύνων», η ΑΧΑ Ασφαλιστική ειδική στη διαχείριση των κινδύνων, βρίσκεται στην ιδανική θέση να προσφέρει την τεχνογνωσία της στην κοινωνία για την πρόληψη των κινδύνων (οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών) μέσω προγραμμάτων έρευνας και εκπαίδευσης. 

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική καταβάλει μια συνεχή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των νέων ως προς τους κινδύνους, που εγκυμονεί ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης.

Σχετικά με τον Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» www.ioas.gr ιδρύθηκε το Μάιο 2005 από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ενός ταλαντούχου νέου με εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενου στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας.