Στο δικαστήριο προσφεύγουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς

Στο δικαστήριο θα προσφύγουν οι πρώην ασφαλισμένοι στην Ασπίς, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και τα χρήματα που είχαν καταβάλει στην εταιρεία. Αυτό ήταν το μήνυμα αλλά και η απόφαση της συγκέντρωσης του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, που πραγματοποιήθηκε εχθές  στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ του Ηρακλείου Κρήτης.

Η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια»,  κ. Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, ανέφερε ότι όσο «η πολιτεία καθυστερεί στο θέμα της Ασπίς τόσο ο κόσμος επιμένει η υπόθεση να δρομολογηθεί νομικά. Άλλωστε όλοι λίγο πολλοί έχουν αποδεχτεί το κομμάτι της αστικής ευθύνης του ελληνικού δημοσίου».

Η ομιλία της κας Κ. Φωτοπούλου είναι η ακόλουθη:

«Αγαπητοί φίλοι και συμπάσχοντες,

Έχουν περάσει περισσότεροι από δώδεκα μήνες από τότε που ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια. Την επόμενη ημέρα, βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από την Πολιτεία για την αποτελεσματική λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι στον αέρα, ιδρύσαμε το Σύλλογο Ζημιωθέντων από την  Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα  που μεσολάβησε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μαζί με άλλους συναδέλφους αλλά και ασφαλισμένους, οι οποίοι έτρεξαν όσο μπορούσαν – όλοι μέλη του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια – κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως  δυνατόν, μέσω εκατοντάδων επαφών, είτε με πολιτικούς είτε με ειδικούς αξιωματούχους επί του θέματος για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.      
        
Έγιναν  συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, επερωτήσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μηνύσεις κατά των υπευθύνων και πολλά άλλα. Πιστεύουμε ότι έχουμε πετύχει αρκετά, με σημαντικότερο επίτευγμα την ψήφιση του Νόμου ΦΕΚ 3867 03/08/2010. Πλέον βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα μας. 

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επέτρεψαν την εξαπάτηση περισσότερων από ένα εκατομμύριο Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατέθεσαν τις οικονομίες τους στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. 

Η Κυβέρνηση σήμερα με το νόμο 3867/10, επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στο σκάνδαλο και να στερήσει τις οικονομίες και την ασφαλιστική κάλυψη που δικαιούνται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Ο Νόμος 3867 είναι άδικος, είναι παράλογος και κοινωνικά προκλητικός: ρίχνει όλη τη ζημιά από λαθροχειρίες στην Ασπίς, στις πλάτες των ασφαλισμένων. Δηλαδή ζημιώνει αυτούς που δε φταίνε! Αυτούς, που ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο Ψωμιάδη!  Αυτούς τους έντιμους και συνεπείς πολίτες, που κατέβαλαν τα ασφάλιστρα στην ώρα τους, και σε σειρά ετών ή δεκαετιών.

Για άλλη μία φορά, ίσως και την πιο ακραία , η ελληνική Πολιτεία αμνηστεύει την εγκληματική πολιτική διαχείριση, και καταδικάζει το συνεπή, έντιμο και απροστάτευτο Έλληνα πολίτη.  Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να προκαλεί με βάναυσο τρόπο τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος εμπιστεύτηκε τη νόμιμη άδεια λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, της  COMMERCIAL VALUE και ασφαλίστηκε σε αυτές. Έμεινε δε ασφαλισμένος για την υγεία του, τη νοσοκομειακή του περίθαλψη, για τη σύνταξή του στα γεράματα. 

Συνεπώς η Πολιτεία, αντί να ζητά από τους ασφαλισμένους να ξεχάσουν τις οικονομίες τους και να τους καλεί να χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, καλό είναι να ρωτήσει τους αρμόδιους Υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας, γιατί χορηγούσε επί σειρά ετών πιστοποιητικά φερεγγυότητας στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ?

Εάν κακώς τα χορηγούσε, τότε είναι σαφές ότι το Δημόσιο οφείλει άμεσα να αποζημιώσει τους Έλληνες ασφαλισμένους.   Εάν καλώς τα χορηγούσε, τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας, τότε η φερέγγυα ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, έπρεπε να συνεχίσει τη λειτουργία της κανονικά.

Φαίνεται  ότι, μετά την περικοπή των μισθών, τη μείωση των συντάξεων και των δημόσιων δαπανών, επιχειρείται και η αποστέρηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών καλύψεων από τους Έλληνες φορολογούμενους. Μολονότι πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες στην ώρα τους και με τρόπο που πρέπει, για πολλά χρόνια την ΑΣΠΙΣ, τώρα τους ζητείται να πληρώσουν το σκάνδαλο που δημιούργησαν αγκαλιασμένοι πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Αυτή τη φορά, τη ζημιά θα την πληρώσουν οι φταίχτες! Αυτή τη φορά, τη ζημιά θα την πληρώσουν  όσοι ωφελήθηκαν από την κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και Commercial Value! Αλήθεια, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, που λαφυραγωγούν, χωρίς κόπο, χωρίς έξοδα, χωρίς κόστος, το χαρτοφυλάκιο της ΑΣΠΙΣ, θα καταβάλλουν κάποιο, έστω και συμβολικό ποσόν, για αυτό το απίστευτο πλιάτσικο;

Το ξαναλέμε: αυτή τη φορά δε θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αρκετά κακοποιήθηκαν μέχρι τώρα, χωρίς να φταίνε, για την κρίση. Οι δημιουργοί και υπεύθυνοι της κρίσης θα πληρώσουν αυτή τη φορά, διότι ο νόμος προκαλεί με αναίδεια την κοινωνία.

Η μίζερη και αντικοινωνική ρύθμιση του νόμου, ο οποίος αφαιρεί άδικα και αναίτια, ασφαλιστική κάλυψη και περιουσία από τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, θίγει πλέον την προσωπική, ατομική αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων και τα δημόσια δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων!

Τελικά η λύση θα είναι μόνο η Δικαιοσύνη, που σε βάθος χρόνου μπορεί να αποκαταστήσει την απίστευτη αδικία; Ή επιτέλους η πολιτική ηγεσία θα δώσει την πρέπουσα λύση για την κοινωνική και οικονομική αποκατάσταση χιλιάδων οικογενειών; Ας μην ξεχνάμε, πως ως φορολογούμενοι πολίτες, έχουμε τεράστια αποφασιστική δύναμη, που ανατρέπει πολιτικές και κυβερνήσεις, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!

Θα πρέπει να δώσουμε άλλο ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία, ότι δε θα αφήσουμε κανέναν σε ησυχία μέχρι να δοθεί η λύση που πρέπει, και εφαρμόζεται, σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες σε αυτόν τον αγώνα, μέχρι να αποκατασταθεί και ο τελευταίος ασφαλισμένος»!