Στο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria

 Με οργανωμένη προσπάθεια οι συνεργάτες της Victoria πέτυχαν το στόχο του Διαγωνισμού Πωλήσεων 2009 – 2010 και ταξίδεψαν τον περασμένο Ιούνιο στο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη. Ογδόντα ένα στελέχη του δικτύου έζησαν τη μοναδική εμπειρία αυτού του ταξιδιού, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι λέξεις μοιάζουν ανεπαρκείς για να περιγράψει κανείς το Hanoi , την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το ονειρικό θαλασσινό τοπίο στο Halong Bay (Βιετνάμ) και τους μεγαλοπρεπείς αρχαίους ναούς του Angkor στη Καμπότζη, του μεγαλύτερου θρησκευτικού μνημείου στον κόσμο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας από την UNESCO

Το πρόγραμμα της εκδρομής σχεδιασμένο άψογα, εξισορρόπησε τις διαφορετικές επιθυμίες και προτιμήσεις δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους ταξίδεψαν να πάρουν μια δυνατή γεύση και από τις δύο εξωτικές χώρες.

Η πρώτη ημέρα επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις για τους συνεργάτες της Victoria από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποβιβάστηκαν στο Noi Bai, το διεθνές αεροδρόμιο του Hanoi, όπου τους υποδέχθηκαν νέες φορώντας παραδοσιακές Βιετναμέζικες στολές και προσέφεραν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στις κυρίες του group.  

Στο Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria  Φτάνοντας στο ξενοδοχείο οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με μια πραγματικά θερμή υποδοχή στο πολυτελές Sheraton Hanoi με κοκτέιλ και  παραδοσιακά εδέσματα για καλωσόρισμα. 

Η πρώτη ξενάγηση στην πόλη ξεκίνησε το ίδιο απόγευμα με κατεύθυνση την περιοχή Old Quarter, ίσως το πιο γραφικό σημείο της πόλης. 

Εκεί περίμεναν τα μέλη του group οδηγοί παραδοσιακών ποδηλάτων φορώντας μπλούζες με το λογότυπο της Victoria για να τους ξεναγήσουν στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, με την πληθώρα μικροσκοπικών και υπαίθριων μαγαζιών. 

Οι αγορές και τα παζάρια της περιοχής είναι τα μέρη όπου μπορεί να βρει κανείς τα πάντα και να συναντήσει όλα τα παράδοξα ενός πολιτισμού τόσο μακρινού από τον δικό μας, όπως υπαίθρια κουρεία και μαγαζιά περιποίησης νυχιών δίπλα σε ψησταριές και καταστήματα με μεταξωτά και κεραμικά. 

Η ημέρα έκλεισε όμορφα με το δείπνο, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Brother’s Café, όπου οι ομολογουμένως πολύ καλές σπεσιαλιτέ του άφησαν ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

ΗΣτο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria  επόμενη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη στα κύρια αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως το Προεδρικό Μέγαρο και την κατοικία του θείου Ho, όπως συνηθίζουν να λένε οι Βιετναμέζοι τον τέως πρόεδρό τους, το Ναό της Λογοτεχνίας, το πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στο Βιετνάμ και που το κτήριο του αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα βιετναμέζικης αρχιτεκτονικής και μια παγόδα, που δεσπόζει πάνω σε δυο πυλώνες μέσα σε λίμνη. 

Οι Συνεργάτες της εταιρείας εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο βιετναμέζικο show με κούκλες μέσα στο νερό. Το ονομαζόμενο «Water Puppet show» ανήκει στις παραδοσιακές τέχνες του Βιετνάμ και χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. 

Η ολοήμερη εκδρομή στο Halong Bay ήταν επίσης μια εξαιρετική εμπειρία. Η διαδρομή με το πούλμαν διήρκησε 3 ώρες και η διέλευση μέσα από την πολύβουη πρωτεύουσα με τα αναρίθμητα δίκυκλα, που μεταφέρουν ασύλληπτες ποσότητες εμπορευμάτων και επιβατών και κυκλοφορούν μέσα στην πόλη χωρίς να τηρούν κανένα κανόνα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, εξέπληξε την πλειοψηφία των ταξιδευτών. 

Στο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria  Με περισσότερα από 3.000 νησάκια να καθρεφτίζονται στα καταπράσινα νερά, το θαλάσσιο πάρκο του Halong Bay κρύβει δεκάδες σπηλιές, στενά περάσματα και πλωτά ψαροχώρια, που κάνουν το τοπίο μοναδικό. Όλη η περιοχή είναι υπό την προστασία της UNESCO ως μνημείο φυσικής κληρονομιάς. 

Η περιπλάνηση με τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια (junk) και η ξενάγηση μέσα σε σπηλιές, γεμάτες από σταλαγμίτες και σταλακτίτες ήταν μαγική. Μέσα σε αυτά τα παραδοσιακά καΐκια και με θέα τους μαγευτικούς γεμάτους μυστήριο βράχους του κόλπου, οι συνεργάτες μας απήλαυσαν ένα γευστικότατο γεύμα από θαλασσινά.   

Στο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria  Την 5η ημέρα το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε την αναχώρηση και πτήση για την Καμπότζη με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για το αεροδρόμιο, το Μαυσωλείο του Ho Chi Minh. Εκεί περίμενε ακόμη μια έκπληξη την ομάδα της VICTORIA καθώς την υποδέχθηκε η επίσημη φρουρά και μαζί πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνου  στο μνημείο του τέως Προέδρου. 

Η άφιξη στην πόλη Siem Reap και εγκατάσταση στο πολυτελές ξενοδοχείο Le Meridien Angkor έγινε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.  

Ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος των 100 πέτρινων ναών του Angkor ήταν ο προορισμός της πρώτης εκδρομής στη χώρα των Χμερ. 

Το Angkor είναι μια απέραντη έκταση που θεωρείτε ένας ιερός χώρος γεμάτος από ναούς, τέμπλα και παλάτια, που εντυπωσιάζουν με την περίτεχνη και μυστηριακή συνάμα διακόσμηση τους.  Αυτό που κατέπληξε τους επισκέπτες μας ήταν η οργιώδης βλάστηση της περιοχής που έχει κλείσει στην αγκαλιά της τον χώρο, καθώς κάποια δέντρα έχουν φυτρώσει στην κυριολεξία πάνω στις στέγες των ναών. 

Στο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria  Μια ακόμη επίσκεψη που τους άφησε όλους άναυδους ήταν αυτή στον αρχαιολογικό χώρο Ta Prohm, που είναι η πιο εντυπωσιακή από τις 5 πύλες, που οδηγούν στο σύμπλεγμα του Angkor

Ο χώρος φημίζεται για τους πέτρινους, γλυπτούς πύργους του, τον επιβλητικό ναό του, αλλά και για τα βασιλικά του ανάκτορα. Εκεί, ένα αερόστατο ανυψώθηκε στον ορίζοντα για να προσφέρει μια πανοραμική, μαγευτική εικόνα στους συνεργάτες μας.   

Οι οργανωτές της εκδρομής φρόντισαν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή εκδρομή των επιτυχόντων στο διαγωνισμό πωλήσεων 2009-2010 πραγματοποιώντας το επίσημο αποχαιρετιστήριο δείπνο στον εξωτερικό χώρο ενός ναού. Στην είσοδο περίμεναν όλους τους προσκεκλημένους νέοι και νέες με τοπική ενδυμασία, οι οποίοι τραγουδώντας και χορεύοντας τους συνόδευσαν στον εξωτερικό χώρο του ναού για να τους προσφέρουν ένα δροσιστικό ποτό πριν το δείπνο. 

Στο μαγευτικό Βιετνάμ και την Καμπότζη «ταξίδεψε» η Victoria  Η επιβλητική ατμόσφαιρα του χώρου γοήτευσε όλους τους παρευρισκόμενους και τους άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, ευχαρίστησε τους Συνεργάτες και τόνισε ότι μέσα από αυτό το ταξίδι δόθηκε σε όλους η αφορμή να γνωριστούν ακόμα καλύτερα, να ανταλλάξουν επαγγελματικές απόψεις και πολύ περισσότερο να διασκεδάσουν  μαζί και να μοιραστούν στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς. 

Η τελευταία μέρα της εκδρομής ήταν αφιερωμένη στα ψώνια, όπου επισκέφτηκαν τις παλιές αγορές, Artisans d’ Angkor και Phasar Chas και αγόρασαν αναμνηστικά δώρα μέσα από μια πληθώρα από είδη λαϊκής τέχνης όπως μεταξωτά, κεντητά, ξυλόγλυπτα, και κεραμικά. 

Εκτός από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ και Γενικό Διευθυντή της VICTORIA κ. Θ. Κοκκάλα, τους Συνεργάτες συνόδευσαν οι κ.κ. Στάθης Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής, Γιάννης Χατζόπουλος, Επιθεωρητής Πωλήσεων, Δώρα Αποστολοπούλου, Διευθύντρια Ανάληψης Κινδύνων πλην Αυτοκινήτων και Τασούλα Παπαζαίτη, Senior U/W Αυτοκινήτων.   

Το ταξίδι στο Βιετνάμ και την Καμπότζη ήταν μια εμπειρία πραγματικά ανεπανάληπτη, μαγευτική, πρωτόγνωρη, ένα ταξίδι «ζωής», όπως το χαρακτήρισαν οι συνεργάτες της Victoria. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο ταξίδι με στόχο ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και περισσότερους συμμετέχοντες.