Τρύπα 48 εκατ. ευρώ από την VDV Leben

Σαν… βόμβα έσκασε προημερών στα γραφεία των στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς η πληροφορία ότι από την υπόθεση της VDV Leben ο κλάδος αποκτά μια ακόμη «μαύρη τρύπα» μεγέθους 48 εκατ. ευρώ!!!
 
Πρόκειται για μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τα ανοίγματα της εταιρείας στα αποθέματά της, εκτίμηση η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από αρμόδια στελέχη του κλάδου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, τα αποθέματα τα οποία όφειλε να διαθέτει η VDV lebel, της οποίας οι εργασίες διακόπηκαν με απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, υπολογίζονται στα 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά τους σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διέθετε μόλις το ποσό των 2 εκατ. ευρώ!!!
 
Αυτό φαίνεται πως ήταν και το καμπανάκι που ήχησε στην Επ.Ε.Ι.Α., καμπανάκι το οποίο υποχρέωσε το διοικητικό της συμβούλιο να παρέμβει δραστικά, διατάσσοντας διακοπή των εργασιών της ασφαλιστικής.
 
Πλέον μένει να διαπιστωθεί πόσες θα είναι οι υποχρεώσεις με τις οποίες θα επιβαρυνθεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο, το οποίο έχει ήδη να αντιμετωπίσει ανοίγματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value.