Σε αναμονή η συνεργασία ΤΤ – Interamerican

«Παγωμένη» παραμένει η συμφωνία συνεργασίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Interamerican, αναμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για την αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα. Το θέμα φαίνεται ότι παραπέμπεται για το τέλος Οκτωβρίου, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας, αλλά και θα έχει αποκρυσταλλωθεί η κυβερνητική πολιτική για την τύχη των κρατικών τραπεζών,  μεταξύ των οποίων η Αγροτική τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στο επιτελείο του ολλανδικού ομίλου της Eureko κρατούν στάση αναμονής, χωρίς ωστόσο να κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, που όπως θεωρούν αποτελεί ένα κακό προηγούμενο για τον τρόπο που το δημόσιο αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό τομέα και δη τους ξένους ομίλους που έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στη χώρα μας.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την έκβαση της υπόθεσης συνεργασίας, στο επιτελείο του ολλανδικού ομίλου υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τέλος του καλοκαιριού μεταξύ ΤΤ και Interamerican για την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων θα υλοποιηθεί. 

Τον προβληματισμό ενισχύει η πρόσφατη μεταφορά του ομαδικού συμβολαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον όμιλο της Εθνικής, που όπως σημειώνεται αποτελεί προάγγελο εξελίξεων και για την υπόθεση συνεργασίας, που φαίνεται να καρκινοβατεί ενόψει των επιλογών που θα προκριθούν για την τύχη του ΤΤ.