Μέσω εταιρειών επιβιώνουν οι επαγγελματίες

Ο επαγγελματισμός θα επικρατήσει και μόνον όσοι χαρακτηρίζονται από το στοιχείο αυτό θα επιβιώσουν στο μέλλον. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του κ. Παναγιώτη Καρναχωρίτη, επικεφαλής του ομίλου Coordinators προς στους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα που παρακολούθησαν το 24ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο  για  την Ασφαλιστική,  Χρηματοοικονομική & Τραπεζική  Αγορά. Το συνέδριο διοργάνωσε ο όμιλος στα πλαίσια του Θεσμού:  Insurance Brokers Forum Quality Certified Coordinators M.Q.I.

Ο κ. Καρναχωρίτης επεσήμανε επίσης στους παρευρισκόμενους, ότι αν δε λάβουν νομική μορφή Α.Ε. ή Ε.Π.Ε., ίσως αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο μέλλον. Με το πέρασμα της εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος, πρόσθεσε, το σύνολο των διαμεσολαβούντων θα ελεγχθεί με ταχύτατους ρυθμούς. Προέβλεψε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μειωθούν, όπως και ο αριθμός των διαμεσολαβούντων και θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να αλλάξουν δομές στους διαμεσολαβούντες με πλάνο, σωστή οργάνωση, περιορισμό του κόστους και συμμόρφωση με τους νόμους, όπως επεσήμανε.
 
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) κ. Γεώργιος Καραβίας που ανέπτυξε το θέμα της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης. Για τον κλάδο, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι ζούμε την πιο ταραχώδη περίοδο της ασφαλιστικής αγοράς μέχρι σήμερα που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. 

Είναι πολύ σημαντικό πρόσθεσε, να υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις στην αγορά και κάλεσε τους διαμεσολαβούντες να επενδύσουν στα γραφεία τους και να πειθαρχούν περισσότερο σε αυτό που κάνουν. Πρόσθεσε τη σημασία της ανταπόκρισης απέναντι στις ανάγκες των καταναλωτών και ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες στην ασφαλιστική αγορά.

Στην ίδια κατεύθυνση για την ανάγκη προσαρμογών αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, τόσο ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Ιωάννης Δρούλιας, όσο και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), κ. Ελένη Γρυπάρη.

Στη θεματολογία του το συνέδριο περιελάμβανε:
1) Ενότητα Ζημιών: Ασφαλιστική Πραγματογνωμοσύνη – Έρευνα Ζημιών – Διακανονισμός – Αποζημίωση 
 
2) Παρουσίαση Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιστοποιημένων Προσώπων (Ασφαλιστών, Διαμεσολαβούντων, Πραγματογνωμόνων, Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων, Υπαλλήλων & Χρηματοοικονομικών Συμβούλων).
 
3) Επκαιροποίηση Νέου Θεσμικού Πλαισίου 
α) Ανάλυση σχεδίου Αποφάσεων της ΕΠΕΙΑ – (Δίκτυα Πρόσκτησης εργασιών & Εισπράξεων – Ζημιές) 
β) Νέο φορολογικό καθεστώς και διαμεσολάβηση  
γ) Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και θέματα προσωπικών δεδομένων 
δ) Θέματα πρόληψη ΞΤ/ΧΤ και παροχή ετήσιας βεβαίωσης 
 
Ακολούθησε εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών και βράβευση αποφοίτων.