Απαγόρευση δραστηριοτήτων και δέσμευση περιουσίας για την VDV Leben

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕπΕΙΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση νέων δραστηριοτήτων και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων για την ασφαλιστική εταιρεία VDV LEBEN.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία φαίνεται πως είχε προσκομίσει πλαστό έγγραφο από την Deutsche Bank για την τήρηση αποθεμάτων 36 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα η VDV Leben έχει 11.000 συμβόλαια, η παραγωγή της κυμαίνεται στα 6 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς έχει διαμορφωθεί στο 0,2%. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στη Γερμανία, όπου λειτουργεί υποκατάστημα της. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕπΕΙΑ κατά την συνεδρίαση του στις 30.9.2010 αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 

1. Αναστέλλει άμεσα τις ασφαλιστικές εργασίες της Εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. που αφορούν στο σύνολο της δραστηριότητας της στην ημεδαπή ως και στην αλλοδαπή, ήτοι απαγορεύει την έκδοση νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων. 

2. Απαγορεύει την ελεύθερη διάθεση (δέσμευση) του συνόλου των κατά την έκδοση της παρούσας υφιστάμενων σε ασφαλιστική τοποθέτηση και ελεύθερων περιουσιακών στοιχείων της ως άνω Εταιρείας, που τηρούνται στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή.