Σταθερός ο βηματισμός της Aigaion προς τη Solvency II

Η Aigaion Α.Ε. έχει πραγματοποιήσει ήδη σε μεγάλο βαθμό τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν  οι εσωτερικές διαδικασίες και μέθοδοι για τον υπολογισμό και την  αποτελεσματική διαχείριση  τόσο των κινδύνων που αναλαμβάνει η εταιρεία όσο και της κεφαλαιακής της επάρκειας, όπως προβλέπει η Solvency II.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής εφαρμογής  υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων μέσω του μοντέλου QIS 4, από όπου προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για την ετοιμότητα της εταιρείας, η Aigaion Α.Ε. υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία αναλογιστικών μελετών και μηχανογραφικών εφαρμογών Prudential Ε.Π.Ε.

Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει τη πραγματοποίηση  δοκιμαστικής εφαρμογής μέσω του μοντέλου QIS 5, τη διενέργεια ανάλυσης ανοίγματος (Gap Analysis) και την εκπαίδευση στελεχών της Aigaion σε θέματα που αφορούν στη Solvency II.

Η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη επιμέλεια τις εργασίες που αφορούν στο θέμα αυτό και έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη των λειτουργιών που προβλέπει η σχετική οδηγία.