Απαγόρευση δραστηριοτήτων σε εταιρεία ζωής με ετεροχρονισμένη ανακοίνωση

Από στιγμή σε στιγμή η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης πρόκειται να ανακοινώσει το όνομα της εταιρείας της οποίας αποφάσισε εχθές να ανακαλέσει την άδεια. 

Για μία ακόμα φορά οι αποφάσεις της ΕπΕΙΑ διέρρευσαν προτού η επιτροπή ανακοινώσει την επίσημη απόφαση της προκαλώντας απορία για ποιιο λόγο κάθε φορά ακολουθείται η ίδια διαβλητή διαδικασία με αποτέλεσμα οι φήμες να προτρέχουν των ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World πρόκειται για εταιρεία με πολύ περιορισμένη παραγωγή, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι δραστηριοποιούνταν παρατύπως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Επ.Ε.Ι.Α. μετά από έλεγχο τον οποίο διενήργησε φέρεται να έθεσε θέμα περιουσιακών στοιχείων για την εν λόγω εταιρεία ή να διαπίστωσε προβλήματα στην αντασφάλισή της.

Πηγές του iw αναφέρουν επίσης ότι η Επ.Ε.Ι.Α. με την ίδια απόφαση δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εμπλεκόμενης στον έλεγχο εταιρείας και παράλληλα παρέπεμψε στον εισαγγελέα τους υπευθύνους αυτής.

Η εν λόγω εταιρεία διατηρεί πολύ περιορισμένα ποσοστά συμμετοχής στον κλάδο Ζωής, έχοντας ετήσια παραγωγή της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.