Cyber risk insurance: Ένα επίκαιρο σεμινάριο ασφάλισης από το ΕΙΑΣ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

CYBER RISK INSURANCE

σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης κατά την επιλογή σας

Τρίτη & Πέμπτη, 9 & 11 Ιουνίου 2020, 16:00 – 19:20

Όλοι ζούμε και εργαζόμαστε, πλέον, στην ψηφιακή εποχή και έχουμε αντιληφθεί, στο σύνολο των διαστάσεών τους, τις επιδράσεις και τις εφαρμογές της ψηφιακής επανάστασης στο περιβάλλον μας, προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό.  Οι διαστάσεις αυτές και οι εφαρμογές είναι θετικές, επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία, βελτιώνουν αισθητά την παραγωγικότητά μας, καλυτερεύουν ακόμη πιο πολύ τους εργασιακούς μας ορίζοντες και διαμορφώνουν ισχυρότατες βάσεις προόδου και οικονομικής ανάπτυξης.  Ταυτοχρόνως, όμως, κακή διαχείριση των δυνατοτήτων της νέας ψηφιακής τεχνολογίας, εγκυμονεί κινδύνους και μπορεί να εκθέσει στελέχη και οργανισμούς, ενώ επίσης μπορεί να τους παραβλάψει.  Αναφερόμαστε σε κινδύνους που εμφανίζονται στον κυβερνοχώρο, είναι διεθνώς γνωστοί ως Cyber Risks και παραπέμπουν σε πλευρές του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ενδεικτικά, στο σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον ο όγκος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν οι επιχειρήσεις έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αξιοποίηση αυτών των δεδομένων αποτελεί μεγάλη πρόκληση των επιχειρήσεων σήμερα, τις απασχολεί σοβαρά και επιτάσσει τη συγκρότηση κατάλληλων συστημάτων αποτελεσματικής διοίκησής τους. Η λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί θέμα εξαιρετικής σημασίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες τους, καθώς η αρνητική δημοσιότητα γύρω από μια διαρροή δεδομένων λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας και η μη σωστή διαχείριση της κατάστασης μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς και να κλονίσει την εταιρική φήμη, σημαντικότατο παράγοντα αναγνωρισιμότητας, κύρους και προόδου των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες  του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών έχουν ως εξής:

  • CYBER INSURANCE, τι είναι, τι προσφέρει, διεθνείς τάσεις
  • Η ψηφιακή Εποχή και οι Διαστάσεις της
  • Διαδικτυακοί Κίνδυνοι & Απειλές
  • Η έννοια του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Διαχείριση Διαδικτυακών Κινδύνων & Απειλών
  • Η αξιοποίηση της Ασφάλισης Cyber Insurance στη Διαχείριση των Κινδύνων
  • Ασφαλιστικές Καλύψεις, Όροι, Εξαιρέσεις
  • Σύγχρονες Τεχνικές Underwriting, Προτάσεις Ασφάλισης και Πρωτόκολλα Διαδικασιών
  • Cyber Claims
  • Δομή Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών Κινδύνων
  • Πολιτική Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Χρηματοοικονομικό Περιβάλλον και ευρύτερα στο Περιβάλλον των Επιχειρήσεων.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ανάλυση του θεσμικού περιβάλλοντος και της σχετικής νομοθεσίας, αναφορά των πυλώνων της ασφάλισης Cyber Insurance, case studies και βασικά περιπτωσιολογικά παραδείγματα, ανάπτυξη μεθόδων προστασίας από απειλές ηλεκτρονικού εγκλήματος και επαρκή διάδραση με τους συμμετέχοντες, προς τον σκοπό πλήρους κατανόησης του θεματικού αντικειμένου.

 Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε:

α. Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που ευθέως ή εμμέσως διαχειρίζονται στοιχεία πελατών, συνεργατών και παρόχων υπηρεσιών.

β. Στελέχη και Υπαλλήλους Τομέων Εκδόσεων Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων και Αποζημιώσεων, που διαχειρίζονται θέματα συνδεόμενα με ασφαλιστήρια συμβόλαια πελατών και προκύπτουσες αλλαγές, επαναφορές ή αναλογούσες αποζημιώσεις.

γ. Στελέχη των Τομέων Αστικής Ευθύνης που επιθυμούν να εμπλουτίσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία τους επί θεμάτων Cyber Risk Liability Insurance.

δ. Στελέχη των Διευθύνσεων Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Εξυπηρέτησης Πελατών, που εποπτεύουν ή οι εργασίες τους συνδέονται με Δίκτυα Πωλήσεων, ανάπτυξη πελατολογίων και εξυπηρέτηση πελατών.

ε. Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Κανονιστικής Συμμόρφωσης που επιθυμούν να εξειδικευθούν περαιτέρω στο θεματικό αντικείμενο του σεμιναρίου

στ.  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικά εφόδια αξιοποίησης των ευκαιριών της αγοράς ασφαλίσεων ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων και, επίσης, επιθυμούν η άσκηση των εργασιών τους και η εξυπηρέτηση των πελατών τους να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και στο Κανονιστικό Πλαίσιο της Εποπτικής Αρχής της αγοράς μας.

ζ. Στελέχη Τραπεζών που ευλόγως έχουν εργασιακό ενδιαφέρον σχετικό με το θέμα του Σεμιναρίου.

 Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.

 Εισηγητής Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Κώστας Βούλγαρης, Διευθυντής των Κλάδων Αστικής Ευθύνης και Χρηματικών Απωλειών της Εταιρείας AIG Hellas. Ο κος Βούλγαρης έχει υπό την ευθύνη του τη διαχείριση μιας εκτεταμένης σειράς προϊοντικών «γραμμών», όπως αυτών της Επαγγελματικής Ευθύνης, της Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης, της Προστασίας έναντι Ηλεκτρονικών Κινδύνων και της Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Ευθύνης. Είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο κος Βούλγαρης είναι τακτικός Εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί των θεματικών ενοτήτων Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Προγράμματός του.

Κόστος Συμμετοχής

 Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών):€100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙAS ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €50

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*