«Ασφαλίζει» το Solar Tree η Ευρώπη ΑΕΓΑ

Tην ασφαλιστική κάλυψη του ηλιακού υβριδικού φωτιστικού “Solar Tree”, που βρισκόταν προς έκθεση στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., έναντι των κινδύνων Πυρός, Αστικής Ευθύνης, και Κατά Παντός Κινδύνου Συναρμολόγησης, ανέλαβε η Ευρώπη ΑΕΓΑ για το χρονικό διάστημα 6 – 21 Σεπτεμβρίου 2010.

Το “Solar Tree” είναι το μοναδικό στον κόσμο δέντρο ηλιακής ενέργειας, το οποίο παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η εν λόγω ασφάλιση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια ασφάλισης από την Ευρώπη ΑΕΓΑ των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Ελληνικές Εκθέσεις – Helexpo Α.Ε.».

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη ΑΕΓΑ, με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της ασφάλισης, «έχει σχεδιάσει μια σειρά από πρωτοποριακά ασφαλιστικά προϊόντα για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις τα οποία έχει ονομάσει “Solar Tree”».
Η παρεχόμενη ασφαλιστική κάλυψη απευθύνεται σε Ιδιώτες που επιθυμούν να τοποθετήσουν  οικιακή φωτοβολταϊκή μονάδα και σε Επαγγελματίες.

Για τους ιδιώτες η ασφάλιση αφορά κινδύνους Περιουσίας (Πυρός, Σεισμού, Καιρικών φαινομένων , Πολιτικών κινδύνων,  Κλοπής, Απώλειας Κερδών).
 
Για τους επαγγελματίες η  παρεχόμενη ασφάλιση έχει τρία σκέλη : 

α. την ασφάλιση του Έργου  ( Συναρμολόγηση , Τοποθέτηση )

β. την ασφάλιση της Λειτουργίας (  Καλύψεις Περιουσίας, Μηχανικές Βλάβες)

γ .την ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης 

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, «τα ασφάλιστρα είναι τα πλέον ανταγωνιστικά της αγοράς και ειδικά για την ασφάλιση φωτοβολταϊκών μονάδων σε ταράτσες κατοικιών, παρέχεται σημαντική έκπτωση ασφαλίστρων αν ασφαλιστεί επίσης και το κτίριο καθώς και το περιεχόμενο της κατοικίας».