Ασφαλιστικό πρότζεκτ της Demco σε Μέση Ανατολή, Κύπρο και Ελλάδα

Νέους ορίζοντες στην ασφαλιστική αγορά στη Μέση Ανατολή διαβλέπει η Demco χαράσσοντας στρατηγική πορεία προς παρθένες για την ασφαλιστική αγορά χώρες ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για να ενισχύσει και τον εγχώριο ανταγωνισμό προωθώντας νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο πολλαπλών δράσεων που οι άνθρωποι της εταιρείας καταστρώνουν προσεκτικά εδώ και καιρό επιχειρώντας να δημιουργήσουν νέο πεδίο δραστηριότητας προσδοκώντας να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών που διάγουν περίοδο τέλματος.

Τα σχέδια της Demco σύμφωνα με πληροφορίες του IW θα περάσουν σπονδυλωτά στην αγορά έχοντας ως πρώτο στάδιο την δημιουργία ενός νέου ισχυρού επιχειρηματικού σχήματος το οποίο θα περιέχει κάτω από την ομπρέλα του και τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες της Κύπρου τις οποίες η εταιρεία προτίθεται να εξαγοράσει.
 
Οι εταιρείες αυτές με περίπου με δυναμικότητα παραγωγής που ανέρχεται σε περίπου 50 εκατομμύρια μαζί με τα περίπου 25 εκατομμύρια της Demco θα συμβάλλουν στην δημιουργία ενός σχήματος με παραγωγή που θα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ δίνοντας σημαντικό οικονομικό υπόβαθρο στην επιχειρηματική προσπάθεια.

Η ανάπτυξη του νέο σχήματος θα περάσει στην πράξη στο επόμενο διάστημα και σαφώς θα εστιάσει στις αγορές της Κύπρου και της Ελλάδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία θα εμφανίσει κάτι εντελώς καινούργιο για την ελληνική και κυπριακή ασφαλιστική αγορά ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξή της.
 
Αυτό βέβαια δε θα προκαλέσει καθυστέρηση στα καθοριστικά για τους υπεύθυνους της εταιρείας σχέδια ανάπτυξης στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα χέρια των υπευθύνων βρίσκεται ήδη η μελέτη για τις χώρες της Μέσης Ανατολής στις οποίες το βήμα θα γίνει παράλληλα με την ανάπτυξη σε Κύπρο και Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται από πηγές προσκείμενες στους ανθρώπους της διοίκησης της εταιρείας οι οποίοι καταστρώνουν το σχέδιο, η Μέση Ανατολή θα είναι το συνδυασμένο βήμα με το δυναμικό άνοιγμα στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου το οποίο θα γίνει επιλεκτικά και ως εκκίνηση του εγχειρήματος προσδιορίζεται η Αίγυπτος και η Συρία οπότε και θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την επεκτατική συνέχεια.