Η Φερεγγυότητα της αγοράς και η επιλογή του τζίρου

Της Ελενας Ερμείδου

«Η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να χαλαρώσει προσωρινώς τους εποπτικούς ελέγχους φερεγγυότητας της ασφαλιστικής αγοράς» δηλώνει  στο IW.gr στέλεχος της αγοράς που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τα «περιθώρια φερεγγυότητας με τον κορωνοϊό στένευαν για τις ασφαλιστικές από εβδομάδα σε εβδομάδα» τονίζει, προσθέτοντας πως ακόμα και δείκτες ασφαλιστικών  που έδειχναν Φερεγγυότητα ΙΙ πάνω από 200% σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έχουν πέσει κάτω από το 100%.

Κατά τον ίδιον, είναι ρίσκο ασφαλιστικές με δείκτη Φερεγγυότητας  που μεταβάλλεται προς τα κάτω να θέλουν να δείχνουν αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων, ούτως να είναι υποχρεωμένες από τον νόμο να απαιτείται να αυξήσουν τα εποπτικά τους κεφάλαια.

«Κλειδί» συμπληρώνει είναι και η αντασφάλιση στην διανομή των κινδύνων.

Παραμένοντας  στο ίδιο θέμα εξηγεί ότι οι εταιρείες που «κυνηγάνε τον τζίρο ή κυνηγάνε τον επιλεγμένο τζίρο δεν έχουν θέματα σήμερα με τα εποπτικά τους κεφάλαια», παράλληλα δεν θίγεται η κερδοφορία.

Κλειδί τα πρακτορειακά δίκτυα αναφέρει κλείνοντας την συνομίλα για τους δείκτες  Φερεγγυότητας ΙΙ, εφιστώντας την προσοχή των ασφαλιστικών.