H SAS εξαγοράζει τη Memex

Η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics, εξαγόρασε τη βρετανική Memex, παγκόσμια ηγέτιδα στις σύγχρονες ευφυείς λύσεις διαχείρισης που βοηθούν στη βελτίωση των διαδικασιών συλλογής πληροφοριών, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την πρόληψη και την αποτροπή της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας και άλλων απειλών. Η Memex έχει ισχυρή παρουσία στο χώρο των σωμάτων και των φορέων ασφάλειας.

Η SAS, που διαθέτει ήδη παρουσία στο χώρο της δημόσιας ασφάλειας αλλά και γενικότερα στην παγκόσμια αγορά ασφάλειας, έχει σα στόχο να παίξει κυρίαρχο ρόλο στους συγκεκριμένους τομείς, σύμφωνα με το CEO της, Jim Goodnight. 

«Η εξαγορά της Memex αποτελεί βασικό στοιχείο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μας για την ενίσχυση της παρουσίας μας στους τομείς των σωμάτων και των φορέων ασφάλειας, της δικαιοσύνης, της εσωτερικής ασφάλειας και των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών. Επιθυμώ η SAS να γίνει η πρώτη εταιρεία στην οποία θα απευθύνονται οι κρατικοί οργανισμοί ασφάλειας για να τους βοηθήσει να εφαρμόσουν την τεχνολογία των analytics για την επίλυση του εγκλήματος και την προστασία των πολιτών».

Ο Ian Manocha, Διευθύνων Σύμβουλος της SAS Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Memex, πρόσθεσε, πως «σε πολλές χώρες, τα σώματα και οι φορείς ασφάλειας, η δικαιοσύνη, η εσωτερική ασφάλεια και οι υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών, αποτελούν ξεχωριστούς φορείς με κάθε έναν να διατηρεί τα δικά του δεδομένα. 

Η SAS επεκτείνει την ικανότητά της να μοιράζεται και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την πρόβλεψη και πρόληψη της εγκληματικότητας».

Με έδρα τη Γλασκώβη της Σκωτίας, η Memex έχει καθιερωθεί και αναγνωριστεί στο χώρο των σωμάτων και των φορέων ασφάλειας με σημαντικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο που περιλαμβάνουν: Τα αστυνομικά τμήματα του Bedfordshire, Surrey και British Transport, τις αστυνομίες των πολιτειών Delaware, Michigan, New Hampshire και Pennsylvania, το Georgia Bureau of Investigation, το Kansas City Terrorism Early Warning Group, το Northeast Ohio Regional Fusion Center, τα αστυνομικά τμήματα των Los Angeles και Philadelphia, το Central California Intelligence Center, το αστυνομικό τμήμα του Belize, την κρατική αστυνομία της Αλβανίας και το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η SAS θα είναι επίσης σε θέση να στοχεύσει στην αναδυόμενη αγορά των κέντρων παραγωγής των αποφάσεων (fusion centers), που συνδυάζουν τους πόρους των πολλαπλών σωμάτων και φορέων ασφάλειας. Αρκετές πολιτείες και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ διαθέτουν τέτοια κέντρα που χρησιμοποιούν τεχνολογία της Memex.

Η SAS προτίθεται να αναπτύξει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας την υπάρχουσα διοικητική ομάδα. Ο CEO της Memex, David Carrick, πιστεύει ότι οι φιλοσοφίες των δύο εταιρειών ταιριάζουν απόλυτα. «Ο συνδυασμός της επιχειρηματικής ευφυΐας και των εξελιγμένων analytics της SAS και των λύσεών μας στην επιχειρησιακή έρευνα, την επεξεργασία των πληροφοριών και την έξυπνη διαχείρισή τους για τη δημόσια ασφάλεια, είναι μοναδικός στην αγορά».

Η κίνηση αυτή είναι συνεπής με τη στρατηγική της SAS για την απόκτηση εταιρειών με κρίσιμες τεχνολογίες, που βελτιώνουν ή επεκτείνουν την προϊοντική της βάση. Η εξαγορά της Memex θα επιτρέψει στη SAS να διαμορφώσει μια διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα που θα μπορεί να αξιοποιήσει τις λύσεις, τόσο της  SAS όσο και της Memex, για την εθνική ασφάλεια, τη συλλογή και τη διαχείριση πληροφοριών στα σώματα και τους φορείς ασφάλειας.

Σχετικά με τη Memex

H Memex είναι παγκόσμια ηγέτιδα στις σύγχρονες ευφυείς λύσεις διαχείρισης που βοηθούν στη βελτίωση των διαδικασιών συλλογής πληροφοριών, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την πρόληψη και την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. Από το 1979, η Memex προσφέρει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 100 εμπορικοί οργανισμοί και σώματα και φορείς ασφάλειας βασίζονται στη Memex για την υποστήριξη και την ανάπτυξη των πληροφοριακών λειτουργιών τους, βελτιώνοντας σημαντικά τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητάς τους.