Τράπεζα Κύπρου: Υπερκαλύπτονται οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου υπερκαλύπτει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που έχουν πρόσφατα καθοριστεί για το έτος 2019 (με τους νέους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ), με βάση τους υπολογισμούς της τράπεζας και με την ολοκλήρωση της έκδοσης νέου κεφαλαίου, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

“Η σταθερότητα του Οργανισμού και η ισχυρή του ρευστότητα μας επιτρέπουν από την αρχή της κρίσης να αιμοδοτούμε την οικονομία και να είμαστε κοντά στους πελάτες μας οι οποίοι μπορούν να στηρίζονται σε μας. Aφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, και δίνουμε πίσω στην κοινωνία ένα μέρος των κερδών μας, με μια σειρά από πρωτοβουλίες, στους σημαντικούς τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Ηλιάδης.

Μιλώντας στην γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Θεόδωρος Αριστοδήμου επισήμανε ότι “τα καλά αποτελέσματα του Συγκροτήματος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με θετική συνεισφορά στα κέρδη από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, αποδεικνύουν έμπρακτα τη συνέπεια και αξιοπιστία του στην υλοποίηση της στρατηγικής του”.

“Πέραν από την επίτευξη ικανοποιητικών επιπέδων κερδοφορίας, η επιτυχία της Τράπεζας Κύπρου στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων καθώς και η πληθώρα διακρίσεων που απέσπασε η Τράπεζα σε διάφορους τομείς αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι το οικοδόμημα της Τράπεζας Κύπρου είναι κτισμένο σε γερά θεμέλια. 

Η προβλεπόμενη έκδοση κεφαλαίου θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ήδη ισχυρή, υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και θα επιτρέψει στο Συγκρότημα, βασιζόμενο στο ισχυρό και καλά τοποθετημένο δίκτυό του, να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ρευστότητά του”, ανέφερε ο κ.Αριστοδήμου.

Στη Συνέλευση συζητήθηκε και εγκρίθηκε η ειδική διανομή προμερίσματος προς 0,50 ευρώ κατά μετοχή υπό μορφή μετοχών με τιμή έκδοσης 3,25 ευρώ υπό τους όρους και κατά τον τρόπο που περιέχονται στο ψήφισμα, όπως αυτό είχε αποσταλεί στους μετόχους της εταιρίας μαζί με την πρόσκληση σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.