18 εκατ. ευρώ οφείλουν οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς

Παράλληλα με τη διαδικασία βεβαίωσης των οφειλών προς τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια, ολοκληρώνεται και η διαδικασία της βεβαίωσης των οφειλών από το δίκτυο της εταιρείας. 

Την προσεχή εβδομάδα ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής, κ. Γιάννης Παντελίδης αναμένεται να απευθύνει κλήση προς τους διαμεσολαβούντες του δικτύου της Ασπίς Πρόνοια να επιστρέψουν τις οφειλές που έχουν προς την εταιρεία, το ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 18 εκατ. ευρώ. 

Οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί μετά τον έλεγχο που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του, αλλά ζητούμενο αποτελεί το κατά πόσο η  προοπτική επανάκτησης του χρέους,  με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι εφικτή ή θα χρειαστεί να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Οι διαφορές που προκύπτουν από τις συναλλαγές της Ασπίς Πρόνοια με το δίκτυο της εταιρείας, περιλαμβάνουν πρόσθετα ποσά ύψους 8 εκατ. ευρώ, που αποτελούν κυρίως χρηματικές διαφορές από τα συμβόλαια τύπου Assets. 

Ο έλεγχος απέδειξε ότι πρόκειται για ποσά που ενσωμάτωναν υπεραποδόσεις των συμβολαίων Assets και τα οποία οι ασφαλισμένοι εμφανίζονταν ότι  είχαν καταβάλει ως ασφάλιστρα, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από τις ταμειακές ροές της εταιρείας.