Axel Weber: «Η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει»

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Axel Weber απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή άλλης χώρας της Ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Weber είπε την Παρασκευή, μιλώντας στο European Business School, ότι , αν και οι αγορές θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. “Χρεοκοπία χώρας της Ευρωζώνης δεν θα υπάρξει”, είπε, προσθέτοντας ότι “δόθηκαν μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, αλλά με αυστηρούς όρους”. 

“Η Ελλάδα πρέπει να μείνει εξαίρεση”, είπε σχετικά με το πακέτο των 110 δισ. ευρώ που δόθηκε από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Αναφορικά με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, ο Πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι δεν έχει λήξει και θα πρέπει να αναθεωρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι κανόνες εποπτείας, ώστε να μη μπορούν να τους παρακάμψουν οι τράπεζες. Είπε, επίσης, ότι οι αρχές θα πρέπει να βρουν τρόπο για να εμποδίσουν τις τράπεζες να γίνουν πολύ μεγάλες, ώστε μία αποτυχία τους να θέσει σε κίνδυνο όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
,