Σε προγράμματα ΜΚΟ το 25% των εσόδων της EuroCharity

Στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, στο τέλος κάθε έτους, η EuroCharity προσφέρει το 25% των συνδρομών των Εταιρειών/Οργανώσεων-Μελών της για τη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Η φετινή διαδικασία ανάδειξης των Προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν, ξεκίνησε την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, χωρισμένη σε τρείς φάσεις:
Διαδικασία Συμμετοχής

Φάση A’ (8 Σεπτεμβρίου 2010 – 8 Οκτωβρίου 2010)

Οι ΜΚΟ που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία ανάδειξης των προγραμμάτων που θα λάβουν τη χρηματοδότηση θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν στη EuroCharity τα απαιτούμενα δικιολογητικά μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2010.

Φάση Β’ (18 Οκτωβρίου 2010 – 19 Νοεμβρίου 2010)

Η φάση αυτή περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Ιστοσελίδα EuroCharity.gr που θα αναδείξει τα προγράμματα των ΜΚΟ που θα λάβουν τη χρηματοδότηση της EuroCharity. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διαρκέσει από 18/10/2009 – 19/11/2010.

Φάση Γ’ (Δεκέμβριος 2010)

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας περιλαμβάνει τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των προγραμμάτων των ΜΚΟ που θα λάβουν τη χρηματοδότηση για το έτος 2010.

Η τελική επιλογή για την ετήσια χρηματοδότηση Προγραμμάτων ΜΚΟ της EuroCharity βασίζεται:
1. Στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, διάρκειας ενός μήνα που διεξάγεται στο EuroCharity.gr.
2. Στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου A.S.B.I. της MEDA Communication Α.Ε., το οποίο ερευνά και καταγράφει τη γνώμη του κοινού στην Ελλάδα και το πως εκείνο κρίνει το έργο των εθελοντικών οργανισμών και των ΜΚΟ.
3. Στη γνώμη της πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής, που συστάθηκε συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό και αποτελείται από δύο στελέχη της EuroCharity, ένα δικηγόρο, ένα δημοσιογράφο και ένα ειδικό σύμβουλο σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.