Η ανταγωνιστικότητα το κλειδί για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας

Η σταδιακή εφαρμογή αποτελεσματικής ανταγωνιστικότητας, είναι το βασικό κλειδί για βελτίωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, της ποιότητας στη φροντίδα και της αποδοτικότητας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάκος Δροσόπουλος (Munich Reinsurance Company), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στην Ύδρα.

Ο κ. Δροσόπουλος μίλησε στη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου που ήταν αφιερωμένη στη συγκράτηση του κόστους στην αγορά της υγείας. Αναφέρθηκε σε δύο δοκιμασμένα μοντέλα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το DAMAN project στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το DENIA project  στην Ισπανία.

Τα συστήματα υγείας που υπάρχουν σήμερα τόνισε ο κ. Δροσόπουλος, δεν είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν πλευρές όπως τα νέα δεδομένα στη γήρανση του πληθυσμού, τις αλλαγές στη νοσηρότητα (π.χ. ασθένειες της ευημερίας), την επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος μετά την παρουσίαση των μοντέλων, ένας ισχυρός με τεχνογνωσία συνεργάτης αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία.

Επίσης, τα δύο μοντέλα αποτελούν πρότυπο για άλλες αγορές, ενώ τα διδάγματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αγορές εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την επιτυχία πρόσθεσε ο κ. Δροσόπουλος.