Ασφάλιση φωτοβολταϊκων εγκαταστάσεων απο την Aigaion

Οι φιλικές προς το περιβάλλον ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτελούν τη μόνη λύση τόσο για την εξεύρεση νέων πηγών παραγωγής ενέργειας, όσο και για τη προστασία του περιβάλλοντος. 

Ήδη στη χώρα μας οι φωτοβολταϊκές μονάδες και τα φωτοβολταϊκά πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν μια αυξανόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο από επαγγελματίες όσο και από ιδιώτες. Όπως όμως κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, απειλούνται από απρόβλεπτους κινδύνους, όπως  φωτιά, καιρικά και φυσικά φαινόμενα, βλάβες, κλπ.

 Η AIGAION ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,  σχεδίασε ασφαλιστικά προϊόντα ειδικά για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, τα οποία καλύπτουν τόσο τις ζημιές στα ίδια τα μηχανήματα, όσο και την απώλεια κέρδους που συνεπάγεται για το κάτοχό τους η μη λειτουργία τους  εξαιτίας κάποιας ζημιάς, αλλά και η αστική ευθύνη που τυχόν προκύψει προς τρίτους από τις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Τα προγράμματα ασφάλισης της AIGAION, είναι  σχεδιασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατόχων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας (εγκαταστάσεις ιδιωτών, φωτοβολταϊκά πάρκα) και το εύρος των καλύψεων που επιθυμεί ο ασφαλισμένος και συγκεκριμένα:

Το ΑΠΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ασφάλισης, περιλαμβάνει ζημιές από φωτιά, κεραυνό, έκρηξη, καιρικά φαινόμενα, σεισμό, καθίζηση, κατολίσθηση, κλοπή και ζημιές από κλοπή, τρομοκρατικές ενέργειες, κακόβουλες βλάβες, πτώση αεροσκαφών, πρόσθετες δαπάνες  για αμοιβές υπερωριών αρχιτεκτόνων, μηχανικών κλπ, απώλεια κέρδους, καταβολή δόσης δανείου σε περίπτωση ζημιάς,  αποκομιδή ερειπίων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Το ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ασφάλισης, περιλαμβάνει ότι και το ΑΠΛΟ και επιπλένον ζημιές από βλάβη των μηχανημάτων που οφείλεται σε λάθη συναρμολόγησης και σχεδιασμού, κακοτεχνία, βραχυκύκλωμα, υπέρταση.

Η ασφαλισμένη αξία είναι για καινούργια μηχανήματα και διατηρείται σε όλη τη διάρκεια ασφάλισής τους, ενώ ενσωματώνεται αυτόματα  η τιμαριθμική αναπροσαρμογή σύμφωνα με το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, τόσο κατά τη διάρκεια του ετήσιου συμβολαίου αφάλισης όσο και στην ανανέωσή του.

Τα ασφάλιστρα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και μάλιστα για την ασφάλιση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε ταράτσες κατοικιών, παρέχεται έκπτωση εάν ασφαλιστεί και το κτίριο και /ή το περιεχόμενο της κατοικίας.