Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε λογικές τιμές από την Εθνική

Η Εθνική Α.Ε.Ε.Γ.Α.  συναισθανόμενη την ανάγκη των πολιτών για καλύψεις υγείας έχει δημιουργήσει παροχές κάλυψης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  περίθαλψης στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε λογικές τιμές.
Ανάλογα με το επίπεδο κάλυψης που θα επιλέξει ο σφαλισμένος διαμορφώνεται και το κόστος του. 

Στην προσπάθεια της η εταιρεία για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών έχει έλθει σε συμφωνία με διάφορους φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης έτσι ώστε και το κόστος να συγκρατηθεί σε όσο το δυνατόν λογικότερα επίπεδα αλλά και ο ασφαλισμένος να έχει να αντιμετωπίσει λιγότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. 

Συγκεκριμένα  οι συνεργασίες με τα νοσηλευτήρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε εκείνα τα οποία ονομάζουμε συμβεβλημένα και εκείνα τα οποία ονομάζουμε συνεργαζόμενα, υπάρχουν βέβαια και τα νοσηλευτήρια μετά τα οποία δεν έχει επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία και δεν συμπεριλαμβάνονται στις ανωτέρω συνεργασίες. 

Τα προγράμματα της Εθνικής Α.Ε.Ε.Γ.Α.  καλύπτουν τον ασφαλισμένο σε περιπτώσεις νοσηλείας του σε οποιοδήποτε νοσηλευτήριο αλλά υπάρχουν κάποιες διευκολύνσεις εφ’ όσον ο ασφαλισμένος επιλέξει κάποιο από τα Συμβεβλημένα ή συνεργαζόμενα νοσηλευτήρια.  

α) Συμβεβλημένα νοσηλευτήρια
• Κάλυψη της συμμετοχής 10% των προγραμμάτων του πίνακα που ακολουθεί
Εάν στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται συμμετοχή ,κάλυψη εξόδων πριν και μετά την νοσηλεία μέχρι ενός ορίου
• Απευθείας καταβολή των εξόδων νοσηλείας στο νοσηλευτήριο απαλλάσσοντας τον ασθενή ασφαλισμένο από το άγχος εξεύρεσης μετρητών για την νοσηλεία
• Κάλυψη του Φ.Π.Α. 11% σε ορισμένα εξ αυτών 
 
β) Συνεργαζόμενα νοσηλευτήρια
• Κάλυψη του κόστους νοσηλείας απευθείας στο νοσηλευτήριο
• Κάλυψη του Φ.Π.Α. 11% των εξόδων νοσηλείας σε ορισμένα εξ αυτών

Για όλους τους ασφαλισμένους με πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης δίδεται η δυνατότητα χρήσης τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο ,στο οποίο παρέχονται οι κάτωθι υπηρεσίες
• Ενημέρωση του ασφαλισμένου για τον τρόπο χρήσης της κάλυψης
• Ιατρικές συμβουλές
• Δυνατότητα να κλεισθεί ραντεβού στο Ιατρείο ή αποστολής ιατρού στο σπίτι από το δίκτυο συνεργαζόμενων Ιατρών με προνομιακό κόστος .

 Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης η Εθνική  Α.Ε.Ε.Γ.Α. διαθέτει δυο προγράμματα κάλυψης  Διαγνωστικών Εξετάσεων τα οποία διατίθενται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με τα ανωτέρω προγράμματα κάλυψης Νοσοκομειακής Περίθαλψης, το «Εθνική Πρόληψη Υγείας», σε συνεργασία με τον όμιλο της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ και το «Προλαμβάνω» σε συνεργασία με τον όμιλο EUROMEDICA.