Οικονομίες 10 εκατ. ευρώ για την Interamerican

Σε εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 10 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας οδηγεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που ανακοίνωσε ο όμιλος της Interamerican, μέσα από το οποίο αλλάζει ριζικά η δομή των δικτύων διανομής ασφαλιστικών προϊόντων του ομίλου. 

Ο μετασχηματισμός του επιχειρησιακού μοντέλου συνεπάγεται τη συρρίκνωση το δικτύου των 77 σημείων πώλησης σε 20 μεγάλες μονάδες καθετοποιημένης παραγωγής, οι οποίες θα λειτουργήσουν στη βάση της παραγωγικότητας συνδεδεμένης αυστηρά με την κερδοφορία. 

Ο δραστικός περιορισμός των γραφείων agency συνοδεύεται με τη μετατροπή των γραφείων που δεν θα αποτελέσουν το σκληρό πυρήνα του αναμορφωμένου δικτύου, σε γραφεία αποκλειστικής σχέσης, τα οποία ωστόσο θα αποσυνδεθούν από τη χρηματοδότηση της εταιρείας. 

Η χρηματοδότησή τους θα είναι ευθύνη των συντονιστών γραφείων, ενώ ως εναλλακτική επιλογή προτείνεται η μετατροπή τους σε πρακτορειακό δίκτυο με ανεξάρτητη σχέση συνεργασίας. 

Η συγκέντρωση των νέων μονάδων θα γίνει σε ιδιόκτητα κτίρια, εξασφαλίζοντας επαρκή γεωγραφική κατανομή σε όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση και των 500 ενεργών συμβούλων, πολιτική που θα ενισχυθεί με το διπλασιασμό και τη στρατολόγηση νέου ανθρώπινου δυναμικού.

Το νέο επιχειρησιακό μοντέλο της Interamerican, ανακοινώθηκε προς το δίκτυο πωλήσεων από τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Thomas van Rijckevorsel, ο οποίος συνέδεσε τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου διανομής με την πολιτική του ομίλου Eureko για διαρκή βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της δραστηριότητας στην Ελλάδα.