Αποσύρει τον στόχο για τα κέρδη του 2020 και η Hannover Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μετά την Munich Re, η Hannover Re έγινε η δεύτερη μεγάλη (γερμανική) αντασφαλιστική εταιρεία που ανακοίνωση απόσυρση του στόχου (guidance) για τα κέρδη του 2020 λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία –που ανήκει στον όμιλο Talanx- είχε κάνει λόγο προ κορωνοϊού για αύξηση ασφαλίστρων 5% κατά τη φετινή χρήση, καθαρά κέρδη της τάξης του 1,2 δις. ευρώ και απόδοση επενδύσεων 2,7%. Για τη χρήση του 2019, τα καθαρά κέρδη είχαν ανέλθει στο 1,28 δις. ευρώ.

Η Hannover Re ανακοίνωσε ότι τα μεγέθη της για το α΄τρίμηνο του έτους δεν επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, ενώ επηρεάστηκαν θετικά από τη μείωση κάποιων άλλων χρεώσεων, γι΄αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξιόπιστος «οδηγός» για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τα αποτελέσματα ολόκληρης της χρονιάς.

Η εταιρεία αναμένει καθαρά κέρδη 300 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου (αυξημένα κατά 2,1% σε ετήσια βάση) και λειτουργικά κέρδη 426 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,3%. Η Hannover Re διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπολογιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας –ιδίως όσον αφορά στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο- καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Βάσει των πρώτων στοιχείων, αναμένει τον δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II να παραμείνει «σημαντικά πάνω» από τα όρια ανοχής του 180-200%, κάτω από τα οποία η εταιρεία θα λάμβανε μέτρα ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης. Στο τέλος του 2019, ο δείκτης φερεγγυότητας της Hannover Re είχε διαμορφωθεί στο 251%.

Τα πλήρη αποτελέσματα α’ τριμήνου θα δημοσιευθούν στις 6 Μάϊου, ημέρα διεξαγωγής και της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*