Εθνική Ασφαλιστική: Κερδοφόρα ανάπτυξη ο βασικός στόχος

Η ανάπτυξη με κερδοφόρα αποτελέσματα αποτελεί στο εξής το βασικό στόχο της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Μίνος Μωυσής, κατά την έναρξη του 27ου συνεδρίου πωλήσεων της εταιρίας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από ανθρώπους του δικτύου, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όπου βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι σε παραγωγικές επιδόσεις.

Ο κ. Ράπανος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επεσήμανε επίσης, ότι οι σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες δραστηριοποίησης, όπως στο χώρο των συντάξεων. Πρόσθεσε δε, ότι «η τράπεζα θα είναι δίπλα σας, αλλά χρειάζεται προσπάθεια και από εσάς».

Παίρνοντας το λόγο στην συνέχεια ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Λεωνίδας Θεόκλητος, στάθηκε στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η ελληνική οικονομία, αλλά και η ασφαλιστική αγορά στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε κρίση σχέσεων με την κοινωνία, όπως ανέφερε. «Όλοι μας απαιτείται να μπούμε σε περίοδο ανάλυσης και αυτοκριτικής για την κακή κατάσταση που διανύει η ασφαλιστική αγορά και για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Πώς να αναδομήσουμε την εταιρία μας, πώς για παράδειγμα να μιλάμε για πωλήσεις εστιάζοντας όχι μόνο στην προμήθεια, αλλά και στο αμοιβαίο όφελος με τον πελάτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Μωυσής τόνισε από την πλευρά του, ότι στόχος με την κερδοφόρα ανάπτυξη, είναι η Εθνική Ασφαλιστική να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά και τα νέα δεδομένα στην εταιρία μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οι συνθήκες στην οικονομία δεν είναι καλές. Όπως εξήγησε όμως, η κρίση αναδεικνύει την αξία της ασφάλισης που στέκεται αρωγός στις δυσκολίες και τους κινδύνους του ανθρώπου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί σημαντικό πυλώνα στο χώρο της σύνταξης.

«Από την πλευρά μας διαπιστώνουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε αποτελεσματικά. Οι αλλαγές είναι πολλές σε επίπεδο νόμων, εποπτείας, εταιρικής διακυβέρνησης στα πλαίσια και της οδηγίας Solvency II και πρέπει να αφομοιωθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι μέγιστο λάθος η εμμονή σε συνήθειες του παρελθόντος.
Η Εθνική Τράπεζα θα υποστηρίξει τα σχέδιά μας, όταν πειστεί ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Μωυσής.