Επιστολή του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΣΑΣ

To iw σας παραθέτει την ακόλουθη επιστολή που του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών ασφαλιστικών Συμβούλων:

Κάποιος μπορεί να κοροϊδεύει κάποιους για  λίγο καιρό αλλά όχι όλους για πάντα. Τι είναι αυτά που αναφέρει η κ. Δήμητρα Καζάντζα , συντάκτης του  άρθρου στην Ασφαλιστική Αγορά τεύχος Σεπτεμβρίου (σελ.35 επ.) με τίτλο «Εξαντλήσαμε τα περιθώρια συνεννόησης  με ΠΟΑΠ και Συντονιστές»,  σαν λεχθέντα από την Πρόεδρο του ΠΣΑΣ κα Ελένη Γρυπάρη;

Ξέχασε η  κα Γρυπάρη , στην οποία προσωπικά αφορά η παρούσα   απάντησή μας και σε καμμία περίπτωση δεν αφορά τους Συναδέλφους μας Ασφαλιστικούς Συμβούλους με τους οποίους είχαμε, έχουμε και θα έχουμε και στο μέλλον τις καλύτερες δυνατές σχέσεις.

– τις  ενέργειες που  έχουν γίνει από το 2006 από στελέχη των  Σωματείων των λοιπών διαμεσολαβούντων ( κκ. Παν. Αλεξανδρόπουλος, ,    κ. Καραβίας, Λ.  Κόκκινος,   Κ. Λάμπρου Δ. Λύχρου, Π. Μπαρτσιώκας Γ. Νικολάκος,  Δ. Ανδρέου  κλπ, σε πολλές από τις οποίες συμμετείχε και η κα Ελ. Γρυπάρη ) με μοναδικό θέμα την Σύσταση Ομοσπονδίας;

-Τις επιτροπές συζήτησης του θέματος  από τα Σωματεία των Ασφαλιστών, Συντονιστών, Πρακτόρων, Μεσιτών  που  για πολύ καιρό ασχολήθηκαν με το θέμα .

- ότι το Σωματείο μας της έστειλε Σχέδιο  Καταστατικού  που εμείς συντάξαμε ,  μετά από συνεννόηση όλων μας,  για  να αποτελέσει  την βάση για συζήτηση και αντί απαντήσεως βρήκαμε το Σχέδιο αυτό να παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΣ  σαν δικό του δημιούργημα, σαν δική του πρόταση !!! Ποιο;  Το   δικό μας πνευματικό έργο που το σφετερίσθηκαν βάναυσα;με αποκλειστική ευθύνη της κας  Γρυπάρη !!!

-ότι στείλαμε Σχέδιο αίτησης προς το Πρωτοδικείο για την Σύσταση της Ομοσπονδίας    για υπογραφή και   αγνοήθηκε παντελώς, χωρίς να  έχουμε ούτε καν μια απάντηση, από ευγένεια,  έστω ότι την έλαβαν;   ενώ συγχρόνως η κα Γρυπάρη με προφανή διάθεση εμπαιγμού , διαβεβαίωνε τον Πρόεδρό  μας ότι «όλα είναι  εντάξει, αλλά  όχι τώρα  γιατί……» ( με ποικιλία  «γιατί» κάθε φορά!!!)

-ότι  στείλαμε προς το ΔΣ του ΠΣΑΣ επιστολή  μας με όλα όσα  είχαν γίνει για την ομοσπονδία (χωρίς  να ενδιαφέρει με τίνος πρωτοβουλία έγιναν )   αλλά και σε κάθε σύμβουλο προσωπικά και δεν λάβαμε ποτέ απάντηση ούτε καν λήψης του εγγράφου.

- ότι για χρόνια  παρουσιάζονται τα Σωματεία του ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, Πράκτορες, Μεσίτες  προς τις Αρχές και τις Εταιρείες με «τετρασφράγιστα»  έγγραφα   και  θέληση όλων  ήταν   η συνεργασία αυτή να σφραγισθεί με την σύσταση Ομοσπονδίας.( όλων πλην κας  Γρυπάρη , όπως φαίνεται)

Αυτά και άλλα πολλά τα ξέχασε, αλλά   δεν ξέχασε βέβαια να φέρει προσκόμματα , να μποϋκοτάρει και παρελκύει κάθε θετική ενέργεια στο θέμα της  Ομοσπονδίας, κατά τρόπο περίεργο.

Και αντί αυτών τι προβάλλει ; 

Ότι ο ΠΣΑΣ  δημιούργησε πέντε (5)  Σωματεία (δορυφόρους!!!)  στην Επαρχία και με αυτά τώρα προχωράει  στην Σύσταση   Ομοσπονδίας!!!  ( αναφέρεται στο άρθρο επί λέξει : «Ως γνωστόν ο ΠΣΑΣ  προώθησε και στήριξε την ίδρυση 5  πρωτοβαθμίων σωματείων από  τη Θεσσαλονίκη,  την Πιερία , τα  Δωδεκάνησα,  την  Κέρκυρα και τις Σέρρες που συνέπραξαν   στην ίδρυση της Ομοσπονδίας». Δηλαδή    αντί  ο ΠΣΑΣ  να  συνασπισθεί με τις υπάρχουσες /  δεδομένες δυνάμεις της αγοράς,  «έφτιαξε» πέντε Σωματεία  και με αυτά προχωράει  για την Ομοσπονδία!!! 

Προτίμησε δηλαδή την σύσταση Ομοσπονδίας με σειρά    Σωματείων  της Περιφέρειας ,  που βεβαίως είναι καλοδεχούμενα  να προσφέρουν στον αγώνα των Διαμεσολαβούντων χωρίς όμως να υπάρχει στην προσπάθεια αυτή της Ομοσπονδίας ούτε  ένα από τα Σωματεία  (των ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, Πρακτόρων, Μεσιτών  και πιο πρόσφατα αυτό των Μεσιτών ΛΛΟΫΔΣ)    ,   που τόσα χρόνια δίνουμε  μαζί αγώνες για τα προβλήματά μας και  αυτά των Καταναλωτών   και γενικότερα της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Όμως πέρα από αυτά ξεχνάει και άλλα η αγαπητή μας κα  Πρόεδρος Ελένη Γρυπάρη και τα παρουσιάζει όπως αυτή  επιθυμεί:

Μιλάει :

– για 2.500  μέλη και πλήθος ασφαλιστικών Συμβούλων μη εγγεγραμμένων στον ΠΣΑΣ  όταν στην Συνέλευση στην οποία  εξελέγη ψήφισαν   53!!!(και δεν κάνουμε λάθος), για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΣΑΣ.  Αυτό κι αν είναι επιτυχία της.

– για προσφυγή   στο Δικαστήριο, από συνυποψηφίους της,  που πράγματι έγινε , αποφεύγοντας όμως να αναφέρει το αποτέλεσμά της , το οποίο ήταν ότι η προσφυγή αυτή έγινε «εν μέρει δεκτή», με ανατροπή του αποτελέσματος.

-   ότι «οι Συντονιστές μας έβλεπαν και εξακολουθούν και μας βλέπουν απαξιωτικά εμάς και τους φορείς συνδέσμους μας». Όμως όσο και να προσπαθήσει δεν πρόκειται να μας δημιουργήσει προβλήματα , με τους , ας χρησιμοποιήσουμε  την  λέξη -  αδελφούς μας ασφαλιστικούς συμβούλους  -   σε επαγγελματικό και συνδικαλιστικό επίπεδο , αφού εκτός από τις κοινές μας καταβολές πολλοί από μας  είναι ΚΑΙ ασφαλιστικοί σύμβουλοι και αντίστροφα.

-  για ύβρεις από το διαδίκτυο , χωρίς αναφορά από ποιόν γίνονται (αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται μήπως και από εμάς ;).

-  για  «επανειλημμένες προσπάθειες  συνεννόησης , χωρίς, όμως αποτέλεσμα»  με τον Σύνδεσμό μας,   χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι οι προσπάθειες αυτές γίνονταν αποκλειστικά και μόνο από εμάς.

-   για μη συμμετοχή μας   στην εκδήλωση του ΠΣΑΣ  της 7.6.10  «οπότε και έγινε και η ανακοίνωση της  Ομοσπονδίας»  , χωρίς να   αναφέρει τι σχέση είχαμε εμείς  στην εκδήλωση  για σύσταση μιας Ομοσπονδίας μεταξύ του ΠΣΑΣ και 5 δορυφόρων  σωματείων που αναφέρει,  την στιγμή που σ΄  όλες τις ενέργειες και τις προσκλήσεις για συζήτηση, απαξιούσε να απαντήσει ότι έλαβε την πρόσκληση, αλλά προέβαινε σε παρελκυστικές διαβεβαιώσεις σε κάθε ευκαιρία.

Δηλώσεις  της κας Γρυπάρη  σαν τις πιο πάνω (τι καλά θα ήταν να «φταίει»  η δημοσιογράφος και να έχουν αποδοθεί λάθος οι σαφέστατες δηλώσεις της κας Γρυπάρη , όπως συνηθίζεται να γίνεται σε δηλώσεις πολιτικών αλλά και αθλητικών παραγόντων) ,  αντί να ενώνουν του Διαμεσολαβούντες την κρίσιμο αυτή   χρονική περίοδο  ( που ακόμα και οι εταιρείες πραγματοποιούν κοινές συναντήσεις για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων)  μας διασπούν και χωρίζουν   και οδηγούν  σε περαιτέρω υποβάθμιση της ενότητάς μας, αφού είναι βαθιά διχαστικές. 

Ευκταίο θα ήταν η κα Γρυπάρη   να υλοποιήσει την δήλωσή της,  που περιέχεται στο άρθρο,    να μην συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές του ΠΣΑΣ.  Αυτό πράγματι θα ήταν κατά γενική ομολογία θετική η προσφορά της στην ενότητά μας.  Θα το πράξει όμως;  ίδωμεν..

Εμείς πάντως οι Συντονιστές με  αίσθημα ευθύνης,  συναισθανόμενοι  την κρισιμότητα των στιγμών, έστω και τώρα κάνουμε προσκλητήριο προς όλους τους Διαμεσολαβούντες για  συνεργασία και για την ίδρυση της ομοσπονδίας, που πιστεύουμε   ότι θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στα προβλήματα του κλάδου κι ότι θα συνενώσει όλους τους διαμεσολαβούντες , θα  αναβαθμίσει    τον κλάδο και θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα καυτά κοινά μας προβλήματα.