Κληρώνονται οι τυχεροί του άρθρου 6

Εντός του μήνα πρόκειται να αποφασίσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης το ποιες εταιρείες θα υπαχθούν στο ευνοϊκό «περιβάλλον» του άρθρου 6 του ν.δ.400/70.

Όπως αναφέρουν πηγές του Insurance World, ήδη η Επ.Ε.Ι.Α. έχει αποστείλει σε περίπου 10 ασφαλιστικές εταιρείες τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων από τα οποία προκύπτουν τα ανοίγματα σε περιθώρια φερεγγυότητας και αποθέματα με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2009, ζητώντας να μάθει αν αυτά θα καλυφθούν με μετρητά, ή αν τα επιτελεία των εταιρειών θα υποβάλλουν αιτήματα για το άρθρο 6.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο άρθρο 6 φέτος πρόκειται να ενταχθούν λιγότερες από 10 ασφαλιστικές εταιρείες, από τις οποίες η Επ.Ε.Ι.Α. θα ζητήσει την κατάρτιση προγραμμάτων βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης αναγνωρίζοντας ως προθεσμία ένα δίμηνο διάστημα.

Όπως τονίζεται στο Insurance World, στο βαθμό που κάποια ή κάποιες από τις εταιρείες δεν θα ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στην προαναφερόμενη προθεσμία, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση δύο ακόμη μηνών.

Τα ανωτέρω φαίνεται πως περιγράφουν το ελεγκτικό στίγμα της Επιτροπής για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι και την παράδοση των αρμοδιοτήτων της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με άλλα λόγια, η Επιτροπή δείχνει αποφασισμένη να μην ανακαλέσει άλλες άδειες λειτουργίας , αλλά να διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε η Τράπεζα της Ελλάδος να είναι αυτή που θα βάλει τις υπογραφές για τις επόμενες ανακλήσεις – εφόσον βέβαια το κρίνει σκόπιμο.