Κώδικας δεοντολογίας από την Επ.Ε.Ι.Α για τους ασφαλιστές

Σχέδιο κώδικα δεοντολογίας για τη διαμεσολάβηση στην ασφαλιστική αγορά πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, το Σεπτέμβριο, η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Επ.Ε.Ι.Α., τα μέλη του θα καταλήξουν στην οριστική τους πρόταση σε ότι αφορά τον κώδικα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει και κυρώσεις έναντι όσων δεν θα τον εφαρμόζουν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κώδικας θα θέτει το πλαίσιο που θα ρυθμίζει τις σχέσεις των διαμεσολαβούντων με τους ασφαλισμένους, καθώς και τις σχέσεις τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ θα μπαίνει και σε μεγαλύτερο βάθος, ορίζοντας «λεπτά» για τους διαμεσολαβούντες ζητήματα, όπως:

-          Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούν να μεταγράφουν ένα συμβόλαιο, ατομικό ή ομαδικό, από μια ασφαλιστική εταιρεία σε κάποια άλλη.
-          Το πώς θα ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για τις παρεχόμενες από τις ασφαλιστικές εταιρείες καλύψεις, τις εξαιρέσεις και το κόστος των συμβολαίων, καθώς και τους όρους εξαγοράς τους.
-          Τις συναλλακτικές τους σχέσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως και με τους ασφαλισμένους.