Αύξηση εργασιών στα 470,2 εκατ. ευρώ για την Εθνική Ασφαλιστική

Βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος στα 10,8 εκατ. ευρώ και αύξηση των εργασιών στα 470,2 εκατ. ευρώ πέτυχε στο εξάμηνο η Εθνική Ασφαλιστική. Παρά την επανάκαμψη στην οργανική κερδοφορία, το επενδυτικό κλίμα, επηρέασε αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο υπήρξε ζημιογόνο κατά 20,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας απώλειες από το χαρτοφυλάκιο των unit linked προϊόντων.

Η παραγωγή του κλάδου ζωής αυξήθηκε κατά 3% και διαμορφώθηκε στα 236,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη από τις νέες εργασίες συμπληρωματικών καλύψεων. Τα ασφάλιστρα των γενικών ασφαλίσεων, αυξήθηκαν κατά 48% και η παραγωγή του κλάδου ανήλθε στα 233,3 εκατ. ευρώ έναντι 157,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η σημαντική αύξηση των εργασιών του κλάδου γενικών είναι αποτέλεσμα της αύξησης του ασφαλισμένου στόλου των αυτοκινήτων, που συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας και της πολιτικής συγκράτησης των ασφαλίστρων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία για το 2010.

Η αντιστροφή του λειτουργικού αποτελέσματος, από ζημιές ύψους 4 εκατ. ευρώ σε κέρδη, σε κερδοφορία 10,8 εκατ. ευρώ οφείλεται στη βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος στον κλάδο γενικών, η οργανική κερδοφορία του οποίου διαμορφώθηκε στα 11,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ αρνητικό κατά 3,2 εκατ. ευρώ ήταν το λειτουργικό αποτέλεσμα του κλάδου ζωής.