Οι Ελληνες “ξεκλειδώνουν” τα μέτρα για τον ιό

της Ελενας Ερμείδου

Πλάνα από Ευρώπη φαντάζει να έχει το κέντρο της Αθήνας και οι νότιες περιοχές της. Πολλαπλασιάζεται ο κόσμος που βαδίζει, που κάνει ποδήλατο, μετακινείται με πατίνια. Ωστόσο, η μαζική έξοδος πολλών ατόμων μίας παρέας έχει προβληματίσει τις Αρχές, την Περιφέρεια και τους Δήμους οι οποίοι σήμερα κλείνουν τις δημόσιες παραλίες την μία μετά την άλλη για να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Με αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε σήμερα το IW.gr υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενίσχυσης των μέτρων πρόληψης.

Υπάρχει πιθανότητα, με την εικόνα που παρουσιάζουν οι νότιες παραθαλάσσιες περιοχές της Αθήνας να απαγορευτεί η κυκλοφορία”, τόνισε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής.

Ηδη την πρόσβαση με αυτοκίνητο στην παραλία του Καβουρίου την έχουν φράξει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Κλειστή είναι η δημόσια παραλία στο Καλαμάκι με τα περιπολικά της Αστυνομίας να ελέγχουν για παραβάσεις,  άλλακαι στη Μαρίνα Φλοίσβου οι ελεύθερες θέσεις για τους πεζούνστο λιμένα, όπως και η έξοδος που οδηγεί στην παραλία με κατεύθυνση το Φάληρο. Ολα αυτά τα σημεία την περασμένη εβδομάδα ήταν ανοιχτά, με τον κόσμο, παρά την απαγόρευση, να είναι συναθροισμένος ο ένας πάνω στον άλλο, φορώντας μάσκες χειρουργικές!

Και για να τα αξιοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία στον κλάδο ασφαλειών έχει κανείς απαντήσει στο ερώτημα:

  • Πώς αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές, που δηλώνουν ότι καλύπτουν τον κορωνοϊό, όταν ισχύουν απαγορεύσεις, και μέτρα κατά του ιού, αφού οι πολίτες ή οι ασφαλισμένοι έναντι αυτού του κινδύνου παραβαίνουν τα μέτρα;
  • Πώς καθορίζεται, πώς αποδεικνύεται και αν υπάρχει αυτός ο συσχετισμός πού λειτουργεί ο μηχανισμός των αποζημιώσεων μίας ασφαλιστικής;
  • Υπάρχουν underwriting τμήματα που να λαμβάνουν τα ανωτέρω ύπ’ όψιν;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*