Οι τελικές ρυθμίσεις για το άρθρο ομπρέλα

Τις παραμέτρους βάσει των οποίων θα εφαρμοστεί το άρθρο 6 του ν.δ. 400/70 που προβλέπει την κατά παρέκκλιση αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών, θα προσδιορίσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης σε συνεδρίαση που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, το διοικητικό συμβούλιο της Επ.Ε.ΙΑ. θα εκδώσει απόφαση η οποία θα προβλέπει το πώς θα υπολογίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία όσες εταιρείες υπαχθούν στο άρθρο 6, ώστε με βάση τις ειδικές αυτές παραμέτρους να καταρτίσουν και το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Δεδομένων των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, η Επ.Ε.Ι.Α. φέρεται να σχεδιάζει αλλαγές προς το ευνοϊκότερο για την εφαρμογή του άρθρου 6.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές του Insurance World και φέτος ήταν αρκετές οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες δεν άντεξαν την πίεση της κρίσης (μείωση παραγωγής, αύξηση εξαγορών, αρνητικές υπεραξίες από επενδύσεις, αρνητικές αποδόσεις ομολόγων κ.α.) και υποχρεώθηκαν στο να υποβάλλουν αίτημα στην Επ.Ε.Ι.Α. για την υπαγωγή τους στο άρθρο 6 του ν.δ. 400/70.