Στα 464 συνολικα τα κρούσματα του κορωνοιού: 46 τα νέα, ένας νέος θάνατος

Στα 464 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσίοδρα. Σε ένα 24ωρο, δηλαδή, αυξήθηκαν τα κρούσματα κατά 46, ενώ καταγράφηκε ένας ακόμα ακόμα θάνατος (σύνολο μέχρι τώρα 6)

Σύμφωνα με τον κ. Τσίοδρα 78 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 διασωληνωμένοι. Ο κ. Τσιόδρας επικαλέσθηκε τα μοντέλα υπολογισμού που ακολουθεί η ειδική ομάδα της κ. Βάνας Σύψα, τα οποία δείχνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών υπολογίζεται κοντά στα 3.000.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα ευχάριστα νέα όπως τη γέννηση του βρέφους από μητέρα με κορωνοϊό, χωρίς όμως να νοσήσει το βρέφος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θεραπείες που δοκιμάζονται, ενώ εκτίμησε ότι  ένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ενωρίτερα από το καλοκαίρι.

Όλα αυτά δεν αλλάζουν τη βασική μας γνώση ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, θα είναι μια ήπια νόσος, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Τέλος, σημείωσε ότι από αύριο θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λεπτομερής αναφορά για τα κρούσματα.